fbpx

Η Black Series με 730 ίππους είναι η κορυφαία έκδοση της Mercedes AMG GT

Η Black Series με 730 ίππους είναι η κορυφαία έκδοση της Mercedes AMG GT

Τα μοντέλα που έχουν εξελιχθεί ευθύς εξαρχής από την AMG, όπως είναι για παράδειγμα η AMG GT, είναι τα πιο ξεχωριστά στη γκάμα της Mercedes, ενώ αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τις εκδόσεις Black Series τους.

Οι οποίες δεν είναι πολλές, μόλις έξι, με την 6η και τελευταία να παρουσιάστηκε μόλις τώρα, μιας και πρόκειται για την AMG GT Black Series.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι τo όμορφο, ηλεκτρικό SUV Coupe Ariya της Nissan

 

Στην οποία έχει υιοθετηθεί αγωνιστική τεχνολογία, πιο συγκεκριμένα από τα αυτοκίνητα του GT3, έχει χρησιμοποιηθεί, για λόγους μείωσης του βάρους πολύ ανθρακόνημα και έχει τοποθετηθεί και ένας καινούργιος κινητήρας.

Πρόκειται για μια νέα εκδοχή του bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών της AMG, που σε σχέση με τον προκάτοχό του έχει ένα διαφορετικό στροφαλοφόρο, με σχεδίαση Flat Plane.

 

Σε αυτού του τύπου τους στροφαλοφόρους τα κομβία σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία 180 μοιρών, κάτι που στην πράξη σημαίνει μικρότερες διαστάσεις για τον κινητήρα συνολικά, απουσία αντιβάρων μιας και η διάταξη είναι ζυγισμένη και κατά συνέπεια πιο γρήγορο ανέβασμα στροφών.

Στον αντίποδα οι Flat Plane κινητήρες δεν είναι τόσο ελαστικοί από χαμηλά αλλά οι μηχανικοί της Mercedes και της AMG το αντιμετώπισαν με τη χρήση μεγαλύτερων turbo.

 

Σε απόλυτα νούμερα ο νέος 4.0 V8 της AMG αποδίδει 730 ίππους και 800 Nm, με αποτέλεσμα το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνεται μόλις σε 3,2 δεύτερα και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 325 χλμ./ ώρα.

Φυσικά την ιδιαιτερότητα της AMG GT Black Series δεν την ανακαλύπτει κανείς μόνο όταν βρεθεί πίσω από το τιμόνι της.

Είναι εμφανής και οπτικά κυρίως χάρη στη μεγάλη και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή της -η ρύθμιση του πάνω τμήματός της γίνεται ηλεκτρονικά ανάλογα με τις ισχύουσες οδηγικές συνθήκες- και τις εισαγωγές αέρα στο καπό της που είναι από ανθρακόνημα.

Από ανθρακόνημα είναι και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο και το αμάξωμα, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσες Mercedes AMG GT Black Series θα κατασκευαστούν, ενώ η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά πιθανότατα πάνω από τις 250.000 ευρώ.