fbpx

Θα πετούσες για το άγνωστο; Κι όμως υπάρχουν πλέον οι «πτήσεις μυστηρίου»

Θα πετούσες για το άγνωστο; Κι όμως υπάρχουν πλέον οι «πτήσεις μυστηρίου»

Η ιστορική μείωση των αεροπορικών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις.

Ορισμένες εταιρείες αναζητούν τώρα δημιουργικές λύσεις για να μας φέρουν πίσω στον αέρα. Η αυστραλιανή Qantas ξεκινά «πτήσεις μυστηρίου» σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θα κοιμόσουν στο δάσος με τους λύκους; Κι όμως γίνεται στον Καναδά!

 

Αναχωρώντας από το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και τη Μελβούρνη, οι μυστηριώδεις πτήσεις θα μεταφέρουν τους επιβάτες σε προορισμούς εντός περίπου δύο ωρών.

Οι ναύλοι είναι 476 € για τις οικονομικές θέσεις και 1000 € για τις business. Το ξεχωριστό με τις πτήσεις αυτές είναι ότι οι επιβάτες δεν γνωρίζουν τον προορισμό τους.

Αυτή είναι μια προσφορά πακέτου και περιλαμβάνει μερικές εμπειρίες στο έδαφος, όπως εκλεκτό φαγητό ή μουσική ψυχαγωγία. Οι εμπειρίες πτήσης μυστηρίου της Qantas ακολουθούν τις Πτήσεις στο Πουθενά, πτήσεις χαμηλού υψομέτρου πάνω από τα εμβληματικά ορόσημα της Αυστραλίας και τις Πτήσεις στο Κάπου στις οποίες οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να φύγουν από το αεροπλάνο και να επισκεφθούν μερικά από αυτά τα ορόσημα.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν από την κρίση της Covid 19, ενώ η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών αναφέρει ότι η κατάσταση γίνεται από κακή σε χειρότερη.

Η επιβατική κίνηση μειώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Με τις νέες αυτές πτήσεις που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και στην δεκαετία του 90′ οι αυστραλιανές αερογραμμές επιχειρούν να αντιστρέψουν τα δεδομένα.

 

 

ΠΗΓΗ: Euronews.com