fbpx

Θα ψήσεις το σαββατοκύριακο ή θα σε …ψήσουν; Μάθε πως θα αποφύγεις τη κακοτοπιά!

Θα ψήσεις το σαββατοκύριακο ή θα σε …ψήσουν; Μάθε πως θα αποφύγεις τη κακοτοπιά!

Όταν καλείς φίλους για ψήσιμο ή ακόμα και όταν σε καλούν για να ψήσεις ακούγεται μια ευχάριστη ασχολία. Μπάρμπεκιου, μπύρες ή κρασιά και μπόλικο χαβαλέ! Όμως θα ψήσεις ή θα σε …ψήσουν;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το μυστικό για το καλύτερο ψήσιμο και δεν έχει να κάνει τόσο με τα ψητά!

 

Στο μπαρμπεκιού όλα εξαρτώνται από την παρέα, είτε τους καλείς σπίτι σου, είτε πάτε στο σπίτι κάποιου κολλητού και εσύ αναλαμβάνεις το ψήσιμο γιατί είσαι …ψήστης! Αν η παρέα λοιπόν είναι σωστή, τότε σίγουρα θα ψήσεις και θα περάσεις καλά. Αν όμως η παρέα δεν είναι σωστή, δηλαδή δεν είναι κολλητοί σου, αλλά απλώς φίλοι ή φίλοι της γυναίκας σου ή συγγενείς (η χειρότερη περίπτωση) τότε σίγουρα δεν θα ψήσεις θα σε ψήσουν και αντί να χαρείς και να περάσεις καλάθα κουραστείς, θα εκνευριστείς και  ίσως να μείνεις και νηστικός!

Με τους κολλητούς δεν το συζητάμε σίγουρα θα περάσεις καλά, όμως αν έχεις άλλου είδους παρέα πως θα καταφέρεις να μην σε …ψήσουν; Δες κι μάθε:

 

Το τραπέζι πολύ κοντά στη ψησταριά

Αν έχεις φορητή ψησταριά είναι εύκολο. Την μεταφέρεις κοντά στο τραπέζι. Αν όμως έχεις χτιστή, τότε στρώνεις το τραπέζι κοντά στη ψησταριά. Έτσι δεν θα μείνεις ποτέ μόνος σου να ψήνεις και να αισθάνεσαι μ…κας ένω οι άλλοι τρώνε μεζέδες, πίνουν και γελάνε!

 

Στρώσε κατάσταση κοντά στη ψησταριά

Αν πάλι δεν μπορείς να πας την φορητή ψησταριά κοντά στο τραπέζι ή δεν μπορεί να στηθεί τραπέζι κοντά στη χτιστή ψησταριά πρέπει να φροντίσεις να στρώσεις κατάσταση, δηλαδή τσιπουράκι ή μπυρίτσα ή ότι άλλο θες εκεί δίπλα. Μόλις λοιπόν ανάψεις τη φωτιά και βάλεις τις μελιτζάνες να γίνονται, ετοίμασε ένα μεγάλο πιάτο με διάφορα κρύα ορεκτικά (αλοιφές, ελιές, τουρσί, γραβιέρα) , έχε ένα άλλο μεγάλο πιάτο καθαρό και πάρε μερικά πηρουνάκια και ποτηράκια μαζί σου. Στρώσε ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα στη ψησταριά φέρε και το μπουκάλι με ότι πίνεις και άρχισε το ψήσιμο. Λογικά κάποιος ή κάποιοι από την παρέα θα συγκινηθούν και θα έρθουν για παρέα, αν δεν συμβεί αυτό φώναξε εσύ όποιον γουστάρεις και σίγουρα δεν θα αρνηθεί!

 

Ο ψήστης πάντα δοκιμάζει

Είτε ψήνεις κοντά στο τραπέζι, είτε μακριά θα πρέπει να έχεις το δικό σου πιάτο ώστε να δοκιμάζεις αυτά που ψήνεις. Λίγο μεζεδάκι είναι επιβεβλημένο για τον ψήστη!