fbpx

Κέρδισε το Όσκαρ αλλά το βλέμμα και το μυαλό της ήταν στον Μπραντ Πιτ!

Κέρδισε το Όσκαρ αλλά το βλέμμα και το μυαλό της ήταν στον Μπραντ Πιτ!

Το βραβείο Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου πήρε η 73χρονη Γιου Γιουνγκ Γουν και έγραψε ιστορία ως η πρώτη Κορεάτισσα ηθοποιός που κατακτά το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Ωστόσο, στην ίδια μάλλον η βραδιά έμεινε αξέχαστη λόγω της γνωριμίας της με τον Μπραντ Πιτ…

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Minari» ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ β’ Γυναικείου Ρόλου από τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος ήταν παραγωγός στην ταινία της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H «έλλειψη εμπιστοσύνης» είναι η αιτία του χωρισμού Τζένιφερ Λόπεζ – Άλεξ Ροντρίγκεζ

 

Η ίδια, δεν δίστασε να εκδηλώσει επί σκηνής το θαυμασμό της γι αυτόν, αλλά και να «φλερτάρει» λίγο μαζί του…

«Κύριε Μπραντ Πιτ. Επιτέλους, χαίρομαι που σε γνωρίζω. Πού ήσουν όταν κάναμε γυρίσματα στην Τούλσα;» είπε στην αρχή της ομιλίας αποδοχής της καθώς ο Πιτ στεκόταν εκτός σκηνής.

«Και πάλι όμως, χαίρομαι που σε γνωρίζω» πρόσθεσε η Γουν ενώ ο διάσημος ηθοποιός της έριξε ένα χαμόγελο από τα παρασκήνια και βέβαια η σκηνή έγινε viral.

Η Κορεάτισσα ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει όλα τα διάσημα ονόματα που ήταν υποψήφια για το βραβείο, τα οποία ήταν: οι Μαρία Μπακάλοβα για το Μποράτ, η Γκλεν Κλόουζ και το Hillbilly Elegy, η Ολίβια Κόλμαν για την ταινία «Ο πατέρας», και την Αμάντα Σέφριντ για το «Mank».

Στο λόγο της είπε στις συναδέρφους της ότι όλοι ήταν νικητές. «Πώς μπορώ να κερδίσω την Γκλεν Κλόουζ; Την έχω δει τόσες φορές σε ταινίες», είπε η Γουν, η οποία πρόσθεσε ότι έπαιξαν τόσο διαφορετικούς ρόλους και ότι δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

«Απόψε είμαι εδώ, απλώς ίσως είχα λίγη περισσότερη τύχη. Είμαι πιο τυχερή από εσάς», είπε η Γουν. Ευχαρίστησε επίσης τα δύο παιδιά της «που με έκαναν να βγω και να δουλέψω» και αφιέρωσε το βραβείο στον πρώτο σκηνοθέτη της Κιμ Κι γιουνγκ που πέθανε το 1998 σε ηλικία 78 ετών.

Ο Μπραντ Πιτ την καταχειροκρότησε μετά την ομιλία της από τα παρασκήνια και στη συνέχεια τη συνόδευσε εκτός σκηνής.

Μόνο μία Ασιάτισσα έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, η Μιγιόσι Ουμέκι, με καταγωγή από την Ιαπωνία και την Αμερική, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία «Sayonara», το 1957. Η ταινία «Minari» ακολουθεί μια οικογένεια Νοτιοκορεατών που προσπαθούν να τα καταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ΄80.