fbpx

Και σε bit coin πουλάει πλέον η Tesla του Ίλον Μασκ

Και σε bit coin πουλάει πλέον η Tesla του Ίλον Μασκ

Η Tesla πλέον άρχισε να αποδέχεται ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα το bit coin που χθες βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Και είναι λογικό για την εταιρία του Ίλον Μασκ του πολυεκτομμυριούχου που δεν κολλάει μπροστά στις προκλήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Mε υβριδικά αγωνιστικά θα γίνει το Ράλι Ακρόπολις που επιστρέφει το 2022

 

Η απόφαση ήρθε την ώρα που τα κρυπτονομίσματα κινούνται ανοδικά πριν τη δημόσια προσφορά της Coinbase Global.

Το Bitcoin ενισχύθηκε κατά 4,3% στις 62.531 δολάρια ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μαρτίου. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα κερδίζει έδαφος καθώς η λίστα των εταιρειών που το αγκαλιάζουν μεγαλώνει.

Η Coinbase θα εισαχθεί στον Nasdaq την τετάρτη με την αποτίμησή της να κυμαίνεται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων χαιρετίζουν το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο και το θεωρούν σημαντικό ορόσημο για τη συγκεκριμένη αγορά μετά από χρόνια αμφιβολιών από τη Wall Street και τους ρυθμιστικούς φορείς.

Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα. Νωρίτερα φέτος η Tesla αποκάλυψε επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων στο Bitcoin και πιο πρόσφατα άρχισε να το αποδέχεται ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την εποπτεία και εκφράζουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητά τους ως νομίσματα.

Το ντεμπούτο της Coinbase ενισχύει και άλλα ψηφιακά νομίσματα, με πολλούς οικονομικούς να δηλώνουν ότι πρόκειται για την εξέλιξη μιας βιομηχανίας που συνήθιζε να βρίσκεται στο περιθώριο.