fbpx

Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντικές οι πρωινές …ορέξεις του «μικρούλη» σου!

Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντικές οι πρωινές …ορέξεις του «μικρούλη» σου!

Εάν ξυπνάτε το πρωί και ο… μικρούλης σας έχει ορέξεις, θεωρήστε το πολύ καλό και φυσιολογικό σημάδι για την υγεία σας.

Η πρωινή στύση δείχνει πως υπάρχουν έντονα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνολική καλή σας υγεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 στάδια για να πετύχεις ο «μικρούλης» σου να έχει τη πιο ποιοτική στύση

 

Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό (εκτός αν έχετε πρόθυμη σύντροφο) και επώδυνο αλλά οι πρωινές στύσεις είναι ένα βαρόμετρο φυσιολογικής ικανότητας ενός άνδρα.

Γιατί οι στύσεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας; Οι αυθόρμητες στύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σβήνουν με την απελευθέρωση από τον εγκέφαλο μιας ορμόνης που ονομάζεται νοραδρεναλίνη. Αυτό εμποδίζει έναν άνδρα (εκτός και αν είναι σεξουαλικά ενεργοποιημένος) να έχει μια ανεπιθύμητη και απρόσκλητη στύση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμάται ο εγκέφαλος απελευθερώνει λιγότερη από αυτή την ορμόνη δημιουργώντας ακούσιες στύσεις.

Οι στύσεις στους άνδρες δεν συμβαίνουν μόνο στις μικρές ώρες του πρωινού. Ένας υγιής άνθρωπος συνήθως έχει από τρεις έως πέντε στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας που διαρκεί περίπου 25 έως 35 λεπτά.

Αυτές οι στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ονομάζονται νυχτερινή νεφρική πέτρα ή NPT – επίσης είναι γνωστή ως «πρωινό ξύλο» – και η τελευταία της σειράς είναι η στύση που συμβαίνει ακριβώς πριν ξυπνήσετε.

Μια θεωρία για τη ΝΡΤ είναι η σχέση με τον κύκλο του ύπνου μας. Οι στύσεις τείνουν να αρχίζουν καθώς το σώμα μας μετατοπίζεται σε κύκλο REM (ταχεία κίνηση των ματιών) και στη συνέχεια τελειώνει όταν μεταβαίνουμε σε βαθύτερο ύπνο.

Οι σεξουαλικά ώριμοι άνδρες δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν στύσεις το πρωί. Έχει διαπιστωθεί ότι τα αγόρια μωρά έως και τα παιδιά μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα οι στύσεις το πρωί είναι ακόμη συνηθισμένες στο ζωικό βασίλειο μεταξύ των αρσενικών θηλαστικών.