fbpx

Μάθε γιατί μετά το καλοκαίρι πρέπει να περιποιηθείς τα μαλλιά σου για να τα έχεις όλα!

Μάθε γιατί μετά το καλοκαίρι πρέπει να περιποιηθείς τα μαλλιά σου για να τα έχεις όλα!

Το τέλος του καλοκαιριού σημαίνει πως ειδικά αυτή την εποχή τα μαλλιά σου χρειάζονται παραπάνω φροντίδα.

Και αυτό συμβαίνει γιατί η τρίχα σου έχει αδυνατίσει και έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, από την αλμύρα της θάλασσας, το χλώριο στις πισίνες, το δυνατό ήλιο και αέρα και άλλους παράγοντες και παράλληλα, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο εντείνεται και η λεγόμενη εποχική τριχόπτωση, μια φυσιολογική αύξηση της τριχόπτωσης για την ανανέωση του τριχωτού της κεφαλής.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως: Πλέον υπάρχει ανδρική περμανάντ και μάλιστα είναι δημοφιλής!

 

Αν λοιπόν κατάλαβες γιατί ειδικά τώρα, πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με την υγεία των μαλλιών σου, στο gr.askmen.com διαβάσαμε τα ακόλουθα tips για να καθυστερήσεις και να μειώσεις την τριχόπτωση.

 

Μην χάνεις το μυαλό σου

Φοβάσαι ότι θα χάσεις μαλλιά σου, λόγω κληρονομικότητας ή έχεις διαπιστώσεις ότι έχεις αρχίσει ήδη να τα χάνεις; Μην χάνεις το μυαλό σου και προπάντων, μην αγχώνεσαι. Το στρες αποτελεί τον χειρότερο εχθρό σου, ακόμη και όταν πρόκειται για τις τρίχες σου.

Όπως χαρακτηριστικά σου εξηγεί η ειδικός σε θέματα τριχόπτωσης στο The Belgravia Centre, Leonora Doclis: «Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό σου, τα οποία οδηγούν στη διαταραχή των ορμονών σου. Συγκεκριμένα, αν τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών σου μπορεί να σταματήσει πρόωρα».

Η συμβουλή της Doclis είναι η εξής: «Για να απελευθερωθείς από το άγχος που σου καταστρέφει τη ζωή, δοκίμασε να κάνεις γιόγκα ή διαλογισμό ή οτιδήποτε κρίνεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να βρίσκεις όποτε τη χάνεις, την ψυχική σου ηρεμία.

 

Απαλλάξου από την κακή συνήθεια του καπνίσματος

Το ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία σου το γνωρίζεις. Το ότι η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα που εμπεριέχουν τα τσιγάρα κάνουν κακό στα μαλλιά σου, μάλλον το αγνοείς. Κακώς. Μόλις βρήκες άλλον έναν λόγο για να κόψεις το κάπνισμα, σήμερα κιόλας.

Μάλιστα, επιστημονική έρευνα του 2007, που διεξήχθη στην Ταϊβάν και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal έδειξε ότι είκοσι τσιγάρα την ημέρα επιταχύνουν την απώλεια μαλλιών, καθώς προκαλούν βλάβες στο DNA.

 

Φρόντισε τη διατροφή σου

Οι γρήγορες κι εξαντλητικές δίαιτες έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, γεγονός που επιδεινώνει σημαντικά την τριχόπτωση. Συνεπώς, αν θέλεις να χάσεις βάρος, χωρίς να χάσεις τρίχα από το κρανίο σου, συμβουλεύσου έναν ειδικό και μην κάνεις του κεφαλιού σου.

Άλλωστε, οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορεί να σε σώσουν από την απώλεια μαλλιών, όπως επίσης και η μεγαλύτερη πρόσληψη νερού.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης, που ενδυναμώνουν την τρίχα και τη διατηρούν υγιή. Συμπληρωματικά, μπορείς ανά διαστήματα -όταν και όποτε αισθάνεσαι καταπονημένος και κουρασμένος- να λαμβάνεις βιταμίνες, προτιμώντας εκείνες που περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη D και B, σελήνιο και ψευδάργυρο.

 

Μην το παρακάνεις με τα προιόντα styling

«Μπορεί να τελειοποιούν το χτένισμά σου ή να αναδεικνύουν το κούρεμά σου, ωστόσο η συχνή χρήση των προϊόντων περιποίησης, όπως είναι το ζελέ, η πομάδα ή ο αφρός, αποδυναμώνει το θύλακα της τρίχας», τονίζει η Doclis. Την ίδια καταστροφή προκαλεί το πιστολάκι μαλλιών, αν συνηθίζεις να ισιώνεις το fade τσουλούφι σου ή το κοντό καρέ μαλλί σου, ενώ ακόμη χειρότερη μπορεί να προκαλέσει η βαφή και οι ανταύγειες.