fbpx

Μάθε γιατί ο Tom Cruise επέστρεψε τις Χρυσές Σφαίρες

Μάθε γιατί ο Tom Cruise επέστρεψε τις Χρυσές Σφαίρες

Ο Tom Cruise μπορεί κατά καιρούς να έγινε αντιπαθής όμως τελευταία έχει κάνει κάποιες κινήσεις που σχολιάστηκαν θετικά όπως πριν λίγο καιρό στα γυρίσματα του νέου Mission Impossible, είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στην παραγωγή, πως δεν θα δεχτεί ούτε μία περίπτωση ανθρώπου που δεν θα τηρήσει τους κανόνες για τον  Covid-19.

Η επόμενη κίνηση του είναι και αυτή …συμπαθέστατη αφού επέστρεψε τις τρεις Χρυσές Σφαίρες με τις οποίες έχει τιμηθεί για τις ερμηνείες του, στηρίζοντας το μποϊκοτάζ στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί επιστρέφει η Τζολί στις ταινίες – Θα εμφανιστεί σύντομα σε θρίλερ δράσης

 

Ο Cruise ο οποίος έχει αποσπάσει Χρυσές Σφαίρες για τον ρόλους τους στις ταινίες «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «Τζέρι Μαγκουάιρ» και «Μανόλια», είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα που πήρε θέση κατά της Ένωσης, της ολιγομελούς ομάδας Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που ψηφίζει στις Χρυσές Σφαίρες, μετά από όσα αποκάλυψε δημοσίευμα των Los Angeles Times.

Με την αποκάλυψη των Los Angeles Times,  ηθοποιοί, κανάλια και sitcoms, έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας να υπάρξει κάθαρση μέσα στην επιτροπή, που όπως προκύπτει αποτελείται από ανθρώπους μη ειδήμονες στον χώρο της ψυχαγωγίας και των ταινιών. Η επιτροπή που αποτελείται από 87 μέλη σε όλο τον κόσμο, δεν περιέχει κανέναν Αφρικανό ή Αφροαμερικανό κριτικό τέχνης, ενώ στις τάξεις του βρίσκει κανείς ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο – οι Los Angeles Times αναφέρουν άτομα όπως τον πρώην bodybuilder Alexander Nevsky και την Yola Czaderska-Hayek που είναι μόνο γνωστή για την αγάπη τους προς τις γούνες και τα κοσμήματα. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τους ηθοποιούς να αναρωτηθούν το βασικό: Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μοιράζουν τα βραβεία;

Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2022 δεν θα μεταδοθεί από το NBC, καθώς έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων κατά της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απονέμει τα βραβεία.

Η Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» φετινές ταινίες, «Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom» και «Judas and the Black Messiah».

Παρ’ ότι η HFPA ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, το δίκτυο NBC γνωστοποίησε ότι δεν θα μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων του 2022, επειδή ο οργανισμός έχει δυσκολίες που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό και ηθικές αδυναμίες και επειδή διαπιστώνεται έλλειψη σοβαρής μεταρρύθμισης στις τάξεις του.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η HFPA έχει δεσμευτεί για ουσιαστική μεταρρύθμιση» δήλωσε εκπρόσωπος του NBC. «Ωστόσο, η αλλαγή αυτού του μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά. Αισθανόμαστε έντονα ότι η HFPA χρειάζεται χρόνο για να το κάνει σωστά. Ως εκ τούτου, το NBC δεν θα προβάλει την απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2022. Θεωρώντας ότι ο οργανισμός θα υλοποιήσει το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε την τελετή τον Ιανουάριο του 2023» ανέφερε.