fbpx

Μάθε γιατί της αρέσουν τα …αρκουδάκια!

Μάθε γιατί της αρέσουν τα …αρκουδάκια!

Ο R. Kelly κάνει λάθος σε πολλά πράγματα, αλλά σ’ αυτό το θέμα ήταν απολύτως σωστός. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να τρίβεσαι με σέξι διάθεση. Πριν από λίγες μέρες, απαντώντας στην ερώτηση «Κορίτσια, ποιο είναι το πιο παράξενο πράγμα με το οποίο έχετε αυνανιστεί;», γυναίκες στο Reddit παρουσίασαν έναν θησαυρό ερωτικών παιχνιδιών κατασκευασμένων από οικιακά αντικείμενα και έλεγαν τη μία ιστορία μετά την άλλη για αντικείμενα που είχαν ανακατασκευάσει (προτού αποκτήσουν πρόσβαση στους δονητές). Από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μέχρι αρκουδάκια Teddy Ruxpin.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι …ανατομικές προτιμήσεις των γυναικών για τον … «μικρούλη» σου!

 

Ίσως προκαλεί έκπληξη, αλλά μαξιλάρια και λούτρινα ζώα είχαν εξέχοντα ρόλο σε πολλές από τις ιστορίες με τα σεξοπαίχνιδα τύπου Μαγκάιβερ.

Το Urbandictionary.com ορίζει το «πήδημα με το μαξιλάρι» ως «συναινετική σεξουαλική πράξη (εντάξει, το μαξιλάρι ποτέ δεν λέει όχι)». Το wordsmith, που υιοθέτησε αυτό τον ωραίο ορισμό, λέει ότι το πήδημα με το μαξιλάρι (ή, όπως μου αρέσει να το λέω, «μαξιλαροσπρώξιμο») δεν κάνει διακρίσεις φύλου. Αλλά μην κάνετε λάθος: τα μαξιλάρια της κρεβατοκάμαρας και τα αφράτα λούτρινα ζωάκια ήταν το προτιμώμενο σεξουαλικό παιχνίδι της γυναικείας εφηβείας.

 

 

Όμως γιατί το τρίψιμο σε ένα μαξιλάρι και σε ένα λούτρινο ζωάκι σε κάνει να νιώθεις τόσο καλά;

Κατ’ αρχάς, η κλειτορίδα είναι τεράστια και όχι σαν αμυγδαλάκι. Η πλειονότητα των κλειτορίδων είναι στην πραγματικότητα μέσα στην πύελο· και εκείνο το μικρό κουμπάκι τι νομίζεις ότι είναι; Απλά η αρχή της. Όταν η κλειτορίδα είναι ερεθισμένη, μπορεί να εκταθεί εντός των μεγάλων χειλέων του αιδοίου και να αγκαλιάσει το άνοιγμα του κόλπου. Γι’ αυτό, το να πηδάς ένα μαξιλάρι μπορεί να τονώσει περισσότερες ερωτογενείς ζώνες ταυτόχρονα. Επίσης είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι η κλειτορίδα είναι ένα από τα σημεία στο σώμα της γυναίκας με τα περισσότερα νεύρα. Για να να κατανοήσεις το εύρος της πιθανής κλειτοριδικής ευχαρίστησης, διάβασε τις οδηγίες που δίνει η ιστοσελίδα με συμβουλές σεξ του Πανεπιστημίου Κολούμπια: «Φαντάσου όλες τις νευρικές απολήξεις στο πέος να καταλήγουν σε μια περιοχή τόσο μικρή όσο ένα μπιζέλι».

Έχει νόημα ότι το απαλό άγγιγμα ενός μαξιλαριού (ή ενός γιγαντιαίου αφράτου Scooby Doo) μπορεί να είναι πιο ευχάριστο από το επαναληπτικό κάρφωμα ενός δονητή. Οι γυναίκες αναφέρουν επίσης ότι προτιμούν περισσότερο ολική διέγερση σώματος απ’ ό,τι οι άντρες. Αντίθετα από έναν άντρα που θα εστιάσει μόνο στο πέος του, μια γυναίκα είναι πιθανότερο να θέλει στο παιχνίδι τις θηλές, τους μηρούς και άλλες «δευτερεύουσες» ερωτογενείς ζώνες. Ένας γιγαντιαίος Scooby Doo είναι πολύ πιο πιθανό να χτυπήσει εκείνα τα σημεία συγκριτικά με ένα δονητή ή το σίδερο για τις μπούκλες.

 

 

«Αλλά, για μισό λεπτό», θα μπορούσες να πεις, «μου λες ότι πέταξα 105 ευρώ για τον δονητή μου από καουτσούκ με αυτιά κουνελιού, ενώ θα μπορούσα απλώς να τριφτώ στο μαξιλάρι μου που είναι από αφρολέξ;».

Πιθανώς, αλλά μόνο εσύ γνωρίζεις τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Το θέμα είναι ότι μεγάλο μέρος της κατανόησής μας για τη γυναικεία σεξουαλική απόκριση έχει διαμορφωθεί από άντρες και τις φαλλοκεντρικές αντιλήψεις τους για την ευχαρίστηση.

Ο Sigmund Freud ήταν ένας από τους πρώτους που προσπάθησαν να μελετήσουν επιστημονικά το θέμα του κόλπου. Η ψυχαναλυτική πρακτική του επικεντρώθηκε κυρίως σε πλούσιες γυναίκες, των οποίων τα προβλήματα πίστευε ότι προήλθαν από σεξουαλικές αγκυλώσεις – συγκεκριμένα, ότι είχαν το λάθος είδος οργασμού. Πίστευε ότι τα νεαρά κορίτσια είχαν εμπειρίες από κλειτοριδικούς οργασμούς, αλλά ότι αυτές ήταν «ανώριμες σεξουαλικές αποκρίσεις» τις οποίες άφησαν πίσω τους όταν οι σύζυγοι ή οι εραστές τους τις μύησαν στο διεισδυτικό σεξ. Τότε μπορούσαν να συμβούν οι ολοκληρωμένα «ώριμοι» κολπικοί οργασμοί και να γεννηθούν μωρά και ο κόσμος μπορούσε να συνεχίσει με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.

Για χρόνια, αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπιζόταν η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία· η γυναίκα έπρεπε να μάθει να της αρέσει το κολπικό σεξ γιατί η κλειτορίδα ήταν ανώριμη. Όπως αποδεικνύεται, αυτή η υπόθεση είναι ψευδής από όλες τις απόψεις. Πρώτα απ’ όλα, μόνο το 25% των γυναικών βιώνουν οργασμό μόνο μετά από κολπική διείσδυση. Δεύτερον, ακόμα κι ένας κολπικός οργασμός στην πραγματικότητα είναι κλειτοριδικός.

Μια άλλη αιτία γιατί τόσο πολλές γυναίκες πηδούσαν μαξιλάρια στα νιάτα τους; Ένα καλό μαξιλαροπήδημα είναι λιγότερο τρομακτικό από τη χρήση ενός δονητή ή πραγματικά οτιδήποτε μπορεί να διεισδύσει μέσα σου (ακόμα κι ένα ταμπόν μπορεί να είναι τρομακτικό όταν είναι το πρώτο πράγμα που βάζεις εκεί μέσα).

Πιθανώς, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των λούτρινων ζώων ή του μαξιλαριού έναντι του δονητή για τα νεαρά κορίτσια είναι η προσβασιμότητα. Η Εθνική Έρευνα Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς συγκέντρωσε στοιχεία για τις σεξουαλικές συνήθειες αντρών και γυναικών, ηλικίας 14-90, και διαπίστωσε ότι οι νεότερες γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να αυνανίζονται μόνες τους σε τακτική βάση ως κύρια ή αποκλειστική σεξουαλική δραστηριότητα. Αφού δεν μπορείς να μπεις σε sex shop μέχρι να γίνεις 18 ετών, είναι κατανοητό γιατί πολλές από τις ιστορίες στο Reddit για αυτοσχέδια σεξουαλικά παιχνίδια -από τα εφηβικά χρόνια- είχαν να κάνουν με μαξιλάρια αντί για δονητές.

 

ΠΗΓΗ: broadly.vice.com