fbpx

Μάθε γιατί όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι για όλες τις δουλειές!

Μάθε γιατί όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι για όλες τις δουλειές!

Τέλη κυκλοφορίας, οικονομική κρίση και πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ένα μικρό καλοσυντηρημένο …αυτοκινητάκι που θα είναι οικονομικό και θα μας …πηγαίνει! Θα μας πηγαίνει βέβαια, αλλά όχι παντού, όπως δυστυχώς κάποιοι νομίζουν. Το κάθε αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο για την ανάλογη δουλειά και εξυπηρετεί τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του, μέχρι του ορίου για το οποίο έχει κατασκευαστεί.

Έτσι λοιπόν ένα μικρό αυτοκίνητο, δεν μπορεί να πάει ταξίδια με ασφάλεια. Μπορεί να πάει… σιγά, σιγά και δεξιά, όπως επικαλούνται οι αδαείς. Όμως το κακό μια φορά έρχεται, εκεί που θα συναντήσεις μερικές νταλίκες, που θα τρέχουν περισσότερο από σένα και εσύ θα αναγκαστείς να κάνεις κάποιον ελιγμό που απαιτεί περισσότερο γκάζι και κράτημα.

Τα αυτοκίνητα πόλης, ακόμα και τα σύγχρονα, είναι κατασκευασμένα για την πόλη, δηλαδή για μικρές αποστάσεις και όχι για μεγάλες ταχύτητες. Είναι ελαφριά και δεν έχουν κρατήματα τέτοια για αυτοκινητόδρομο, άσχετα αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουν.

Από την άλλη σε χειρότερη μοίρα είναι τα μικρά, αλλά παλιά αυτοκίνητα, που μπορεί να κοστίζουν φτηνά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν ασφάλεια εκτός πόλης.

Ας μην κάνεις το λάθος, να επικαλείσαι ότι θα πηγαίνεις σιγά! Κάποιες φορές η υποδύναμη και η ταχύτητα είναι απαραίτητη για αν γλιτώσεις τον κίνδυνο, που μπορεί αν εμφανιστεί ακόμα και αν πηγαίνεις σιγά.

Μέτρησε λοιπόν τις ανάγκες σου. Σκέψου για ποιο λόγο και για τι χρήση θέλεις το αυτοκίνητο σου και προχώρησε σε αγορά. Προτιμότερο είναι να αγοράσεις ένα παλιό όχημα, καλοσυντηρημένο που θα πληρεί τις απαιτήσεις σου, παρά ένα καινούργιο ή νέας τεχνολογίας με λίγα χιλιόμετρα που δεν θα τις πληρεί.