fbpx

Μάθε πόση ώρα πρέπει να κάνεις ντουζ για να έχεις οφέλη!

Μάθε πόση ώρα πρέπει να κάνεις ντουζ για να έχεις οφέλη!

Το χειμώνα χουχουλιάζεις στο ντουζ και το χαίρεσαι με το ζεστό νερό να πέφτει στο σώμα σου. Το καλοκαίρι κάνεις κάτι παρόμοιο αλλά με δροσερό νερό για να ανακουφιστείς από τη ζέστη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα απαλλαγείς από το μούσι σου… που δεν είναι πια cool

 

Όμως τόσο στην πρώτη περίπτωση όσο και στη δεύτερη, δεν πρέπει να κάνουμε κατάχρηση της μικρής καθημερινής πολυτέλειας που λέγεται ντους, καθώς η επιδερμίδα μας δεν αντέχει τη μακρόχρονη έκθεση στο νερό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ντους δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το δέρμα μπορεί να γίνει υπερβολικά ξηρό, αναφέρει η Δρ Anjali Mahto, δερματολόγος του Βρετανικού Ιδρύματος για το Δέρμα.

Η ειδικός επισημαίνει ότι τα φυσικά έλαια που παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, οπότε το ντους που διαρκεί πολλή ώρα απομακρύνει αυτή τη χρήσιμη «ασπίδα».

Απέφυγε να κάνεις ντους δύο ή και περισσότερες φορές την ημέρα, μια ανάγκη που προκύπτει συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το πολύ συχνό ντους απομακρύνει από το δέρμα ωφέλιμα βακτήρια που το προστατεύουν.

Επίσης, είναι πιθανό λόγω της ξηρότητας να δημιουργηθούν στο δέρμα μικρές πληγές που διευκολύνουν τη μετάδοση λοιμώξεων.