fbpx

Μάθε πόσο πλουσιότερος έγινε ο Τζεφ Μπέζος από τον κορωνοϊό

Μάθε πόσο πλουσιότερος έγινε ο Τζεφ Μπέζος από τον κορωνοϊό

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σε απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους και έχει καταφέρει τεράστια πλήγματα στην οικονομία, υπάρχουν κάποιοι που χαμογελούν και γίνονται -πολύ- πλουσιότεροι. Ένας από αυτούς είναι και ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος παραμένει φυσικά ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ένας από τους ανθρώπους που έγιναν πολύ πλουσιότεροι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σύμφωνα με το Forbes θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που η περιουσία του θα ξεπερνουσε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, αν δεν είχε πάρει διαζύγιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έχει ο Τζέιμς Μποντ μια πεντάχρονη κόρη;

 

Πήρε, όμως και η πρώην σύζυγός του αποχώρησε από τον 25ετή τους γάμο με ένα μεγάλο κομμάτι από την Amazon. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, που έβγαλε πάρα πολλά χρήματα την ώρα που η πανδημία γονάτιζε την παγκόσμια οικονομία, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά άλλα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 152 σύμφωνα με το Forbes, ενώ εκείνη της πρώην συζύγου του εκτινάχθηκε στα 49,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τη Δευτέρα οι μετοχές της Amazon έκαναν νέο άλμα κατά 1,7%, στα 2.524 δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι κάτοχος του 12% των μετοχών της Amazon -η οποία αύξησε σημαντικά τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων κατά τη διάρκεια του lockdown. Είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εδώ και τρία χρόνια και το τελευταίο τρίμηνο πρόσθεσε στην περιουσία του πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βάσει της συμφωνίας του διαζυγίου τους, τον περασμένο Ιούλιο η Μακένζι Μπέζος έλαβε περίπου 20 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, συνολικής αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εποχή εκείνη. Ο Μπέζος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του marketwatch, ενδέχεται μέχρι το 2026 να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη.

 

ΠΗΓΗ: CNN