fbpx

Μήπως τελικά υπάρχει το «κακό μάτι»

Μήπως τελικά υπάρχει το «κακό μάτι»

Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ενέργεια στον χώρο σου που δεν ξέρεις πώς αλλά ήρθε Συχνά νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά την τελευταία στιγμή ή ότι έχεις μικρό αναποδιές που όμως σε πάνε πίσω και δεν ξέρεις από πού σου ήρθε.

Πολλοί από εμάς έχουμε πει έστω και μία φορά ότι μας ματιάξανε ή μας έχουν φάει με τα μάτια τους.

Είσαι έτοιμος να πας σε μια συνάντηση το απόγευμα ανανεωμένος από έναν καλό ύπνο οκτώ ωρών ικανοποιημένος από ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα και πρόθυμος να συζητήσεις τα νέα σας σχέδια με τον προϊστάμενό σου. Τότε συναντάς την γειτόνισσα που σε κοιτάζει με μισό μάτι και σου λέει: «πως ομόρφυνες έτσι τελευταία ».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 6 περιπτώσεις που γονατίζει ένας άντρας!

 

Ξαφνικά το κεφάλι σου πάει να σπάσει η αναπνοή σου γίνεται γρήγορη σε πιάνει ναυτία και χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας.

Τελικά ισχύει υπάρχει αυτό που λέμε κακό μάτι και πως το αντιμετωπίζεις τελικά. Κι όμως όσο κι αν δεν το πιστεύει κανείς…. το λεγόμενο «κακό μάτι» όσο και αν μας φαίνεται υπερβολικό  μπορεί να « αρρωστήσει» άνθρωπο.

Ακόμα και η εκκλησία αποδέχεται τη βασκανία και με ειδικές προσευχές ηρεμεί και καθησυχάζει τον άνθρωπο.

 

 

Η αιτία για το «μάτιασμα» μπορεί να είναι ζήλος θαυμασμός φθόνος ή ακόμη και κακόβουλη ζήλια.

Μπορεί να φαίνεται αντίθετο προς την πραγματικότητα αλλά έχει νόημα. Όταν επαινούμε πολύ κάποιον ή του δείχνουμε μεγάλη προσοχή και θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα όπως όταν κοιτάζουμε κάποιον με φθόνο.

Σύμφωνα με πολλούς που ασχολούνται με την ενέργεια τα στάκρα του ανθρώπινου σώματος τον διαλογισμό τονίζουν ότι ‘’είναι σαν να εκπέμπουμε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και τα κυκλώματα πέφτουν. Πιστεύεται επίσης ότι οι άνθρωποι πολλές φορές δίνουν το «κακό μάτι» σε άλλους ακούσια και ασυνείδητα.

Μάλιστα τα παιδιά και οι γυναίκες θεωρούνται οι πιο ευαίσθητοι ενώ σε πολλές παραδόσεις οι άνθρωποι που έχουν μπλε μάτια και οι ηλικιωμένες γυναίκες συχνά κατηγορούνται ότι ματιάζουν πολύ πιο εύκολα.

Με προσευχές στον Θεό και με την πρώτη ευκαιρία να πάμε σε παπά ή πνευματικό φαίνεται η πιο σωστή αντιμετώπιση. Το σημαντικότερο είναι να αφήσουμε τη ζήλια και τον φθόνο στην άκρη. Κανένας δεν πήγε μπροστά με την κακία. Σκοπός είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας χωρίς να κάνουμε αρνητικές σκέψεις.