fbpx

Με το μετάλλιο του MotoGP Legend τιμήθηκε ο Valentino Rossi

Με το μετάλλιο του MotoGP Legend τιμήθηκε ο Valentino Rossi

O Valentino Rossi μπορεί να άφησε το αγωνιστικό του κράνος είναι όμως ένας ζωντανός θρύλος και φυσικά η FIM δεν τον ξέχασε και τον τίμησε με το μετάλλιο του MotoGP Legend.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τιμή και συγκίνηση! Αποθεώθηκε ο Vale στο τελευταίο του αγώνα στο φινάλε του πρωταθλήματος

 

Η τελετή λήξης του πρωταθλήματος 2021 που γίνεται κάθε χρόνο μετά τον αγώνα της Βαλένθια, αυτή τη φορά είχε το κάτι διαφορετικό, όπως άλλωστε και ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος.

Η παραδοσιακή βράβευση των οδηγών των τριών κατηγοριών είχε και την τιμή στον Vale με ένα μετάλλιο που του δόθηκε από τον Carmelo Ezpeleta.

 

 

Ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε έκπληκτος από αυτή την τιμητική διάκριση, η οποία προστέθηκε σε ένα πλήθος εκδηλώσεων που διήρκεσε όλη την ημέρα του αγώνα.

Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, απένεμε στον Rossi το μετάλλιο των MotoGP™ Legend πάνω στη σκηνή, τιμώντας τις 26 σεζόν της καριέρας του κατά τις οποίες έγραψε Ιστορία και μπήκε στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

 

«Ευχαριστώ όλους» – είπε ο Valentino – «Πάντα πίστευα ότι αυτή η μέρα θα ήταν εφιάλτης, αλλά το απόλαυσα. Τελικά είναι το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας καριέρας. Θα μείνει μια αξέχαστη μέρα και τους ευχαριστώ όλους: τους οπαδούς, τους οδηγούς και όλους τους επαγγελματίες. Ήταν μια μακρά καριέρα και μια χαρά για μένα».

Ο Ιταλός προστίθεται σε μια μακρά λίστα σπουδαίων που έχουν γίνει θρύλοι του MotoGP, που περιλαμβάνει τους: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge ‘Aspar’ Martinez  και Nicky Hayden.