fbpx

Μπορεί το ποδήλατο να σου …σπάσει τα χέρια;

Μπορεί το ποδήλατο να σου …σπάσει τα χέρια;

Μία άτυχη στιγμή λίγο λάθος το βάρος λίγο η ταχύτητα και νάσου το ατύχημα! Καρπός και  πήχης ….πόνος και φυσικά ταλαιπωρία μπόλικη μετά την περίθαλψη από τον γιατρό. Φταίει άραγε το ποδήλατο ή εσύ που έσπασες τα χέρια σου;

Για να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα θα πρέπει βασικά να συμπέσουν κάποιοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο λάθος που περιλαμβάνει τόσο τη στάση του σώματος όσο και την κακή συντήρηση του ποδηλάτου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: To ποδήλατο είναι ιδανικό για μία πλήρη προπόνηση

 

Η κακή στιγμή μπορεί να έρθει από μια απροσεξία σε μια ανώμαλη κατάβαση με το mountain bike. Λίγο η ταχύτητα λίγο η κακή στάση του σώματος σου που βαραίνει στο τιμόνι δυσανάλογα λίγο και η αντίθετη ώθηση της μπροστινής ρόδας σε ανωμαλία του εδάφους και νάσου το ατύχημα.

Μήπως όμως φταίει η κακή συντήρηση; Μήπως οι αναρτήσεις τερμάτισαν επειδή …τα έχουν φάει τα ψωμιά τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι σου συμβαίνει αν πονέσεις στο τρέξιμο

 

Και αυτός ο παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο. Έτσι σε συνδυασμό με τη λανθασμένη στάση του σώματος και φυσικά την ταχύτητα της κατάβασης έρχεται το ατύχημα.

Το βέβαιο είναι ότι ατυχήματα συμβαίνουν και επίσης βέβαιο είναι ότι το μόνο που δεν φταίει είναι το ποδήλατο αφού εσύ το χειρίζεσαι και εσύ το συντηρείς. Επομένως ο λάθος χειρισμός συμπεριλαμβανομένης και της λανθασμένης στάσης του σώματος είναι δικό σου θέμα όπως δικό σου θέμα είναι και η συντήρηση του ποδηλάτου σου.

Το ατύχημα στο οποίο αναφερόμαστε συνέβη σε κατάβαση περιμετρικά της Θεσσαλονίκης με τον αναγνώστη μας να ταλαιπωρείται για αρκετό καιρό με θλαστικά τραύματα στα χέρια. Όμως παρόμοιο ατύχημα μπορεί να συμβεί και εντός πόλης με διαφορετικού τύπου ποδήλατο. Αρκεί ένας κακός χειρισμός ένα κράσπεδο ή μια λακκούβα!

Το βέβαιο είναι όμως ότι για να μειώσεις τον κίνδυνο θα πρέπει πάντα το ποδήλατο σου να είναι καλοσυντηρημένο!