fbpx

Νέα εφαρμογή του You Tube απέναντι στο Tik Tok

Νέα εφαρμογή του You Tube απέναντι στο Tik Tok

Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα μια ένα εφαρμογή του YouTube που θυμίζει «επικίνδυνα» την μεγάλη μόδα στα social media το τελευταίο διάστημα, το Tik Tok.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το YouTube και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος στο τμήμα διαχείρισης προϊόντων, Κρις Τζέιφ, το Shorts θα είναι μια νέα εμπειρία σύντομων βίντεο για δημιουργούς και καλλιτέχνες που θέλουν να γυρίζουν σύντομα, ενδιαφέροντα βίντεο μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι κυβερνοαπειλές που εμφανίστηκαν με τον κορωνοϊό

 

Η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ενώσει βίντεο, να μοντάρει τις εικόνες και να ηχογραφήσει μουσική από μια μεγάλη «βιβλιοθήκη» τραγουδιών που θα συνεχίσει να αυξάνεται.

 

Το YouTube Shorts ξεκινά δοκιμαστικά από την Ινδία

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, το YouTube Shorts θα δίνει τη δυνατότητα χρονόμετρου και αντίστροφης μέτρησης στον χρήστη, ώστε να καταγράφει τις εικόνες χωρίς να κρατά το τηλέφωνο στα χέρια του.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η υπηρεσία που θυμίζει πολύ το Tik Tok θα είναι διαθέσιμη στην αχανή αγορά της Ινδίας, αρχικά σε δοκιμαστική έκδοση (beta). Σύμφωνα με τους δημιουργούς του YouTube Shorts, η υπηρεσία θα επεκταθεί, με περισσότερες επιλογές εφόσον περάσει αυτή η δοκιμαστική περίοδος.

 

 

Επιπλέον, σε αυτή την πρώτη δοκιμαστική περίοδο, το YouTube Shorts θα είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Android στην Ινδία, ενώ σταδιακά θα δημιουργηθεί η αντίστοιχη εφαρμογή και για κινητά Apple, που χρησιμοποιούν λογισμικό iOS.

 

Το YouTube φιλοδοξεί να «πάρει» μερίδιο από την επιτυχία του Tik Tok

Η προσπάθεια του YouTube να λανσάρει χαρακτηριστικά που συναντάμε στο Tik Tok, έρχεται την ώρα που το μέλλον της κινεζικής πλατφόρμας παραμένει αβέβαιο. Η εταιρεία Oracle εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες ως ο μέγιστος πλειοδότης, προκειμένου να καταστεί «τεχνολογικός συνεργάτης» του Tik Tok, σε μια συμφωνία που θα απαιτεί την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε το Tik Tok για κατασκοπεία και απαίτησε από την μαμά-εταιρεία, την ByteDance να εκποιήσει ορισμένες από τις μετοχές σε αμερικανική εταιρεία. Η κινεζική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος του διατάγματος Τραμπ.