fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να παίρνεις το laptop στο κρεβάτι για σένα αλλά και γι εκείνο!

Να γιατί δεν πρέπει να παίρνεις το laptop στο κρεβάτι για σένα αλλά και γι εκείνο!

Αν είσαι από εκείνους που παίρνουν το laptop στο κρεβάτι τους, τότε κάνεις μεγάλο λάθος, τόσο για την υγεία σου αλλά και για την υγεία του φορητού υπολογιστή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να μένεις ήρεμος ακόμα και στα πιο δύσκολα!

 

Έτσι λοιπόν για να μην τρέχεις εσύ στον γιατρό και εκείνο στον μάστορα, δες για ποιους λόγους δεν πρέπει να παίρνεις τον φορητό σου υπολογιστή στο κρεβάτι:

 

Για σένα:

  • Η χρήση φορητού υπολογιστή αλλά και κινητού τηλεφώνου, ταμπλέτας ή άλλου ηλεκτρονικού «γκάτζετ» στο κρεβάτι πριν τον ύπνο αποτελεί «συνταγή» αϋπνίας ή κακής ποιότητας ύπνου, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη, που αξιολόγησε όλες τις σχετικές έρευνες μέχρι σήμερα πάνω στο ζήτημα.
  • Ασύρματες είναι οι συσκευές που διαθέτουν κεραίες Wi-Fi, Bluetooth, DECT και το laptopσου εκπέμπουν ακτινοβολία ακόμα και σε κατάσταση αναμονής (stand by). Επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει τις ασύρματες ακτινοβολίες με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου, των όρχεων, του δέρματος, του σιελογόνου αδένα, την ανδρική στειρότητα.

 

Για το laptop

  • Δεν παίρνουμε το laptop στο κρεβάτι γιατί όταν το ακουμπάμε πάνω στα σκεπάσματα φράζουμε το σύστημα ψύξης. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε βάση για laptop.
  • Δεν το ακουμπάμε στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι όταν αρχίζουμε να νυστάζουμε. Τη νύχτα μπορεί να ξυπνήσουμε ξαφνικά και καθώς σηκωνόμαστε να το διαλύσουμε.