fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να φοράς το μάλλινο πουλόβερ χωρίς φανέλα !

Να γιατί δεν πρέπει να φοράς το μάλλινο πουλόβερ χωρίς φανέλα !

Αν είσαι από εκείνους τους άντρες που τον χειμώνα φορούν το μάλλινο πουλόβερ τους κατάσαρκα τότε καλό θα είναι να αναθεωρήσεις για δύο λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί πρέπει να προτιμάς την ασπρόμαυρη επιλογή στο ντύσιμο

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ζεστά, μάλλινα πουλόβερ είναι ότι πρέπει για να διατηρηθείς ζεστός τις κρύες μέρες του χειμώνα, όμως παρότι το μαλλί είναι ένα υλικό που «αναπνέει», πρέπει να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το γυμνό δέρμα.

Το μαλλί και φυσικά ανάλογα με τη σύνθεση του υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί σκληρό για το δέρμα, προκαλώντας ερεθισμό (π.χ. κοκκίνισμα, φαγούρα).

Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Ένα μαλακό, ελαφρύ ρούχο κάτω από το μάλλινο πουλόβερ (π.χ. ένα βαμβακερό φανελάκι) μπορεί να δημιουργήσει επαρκή προστασία και να αποτρέψει τους ερεθισμούς.

Ο δεύτερος λόγος που δεν πρέπει να φοράς κατάσαρκα το μάλλινο πουλόβερ πρακτικός. Σκέψου να βρεθείς σε έναν  χώρο που έχει ζέστη! Αν φοράς μόνο το μάλλινο είναι σχεδόν  βέβαιο ότι θα ιδρώσεις και αυτό θα επιδεινώσει κάποιον ενδεχόμενο ερεθισμό. Από την άλλη θα υποφέρεις από την ζέστη. Αν λοιπόν φοράς ένα κοντομάνικο φανελάκι τότε θα μπορείς άνετα να βγάλεις το πουλόβερ!