fbpx

Να γιατί είναι καλό να ξυρίζεις τις μασχάλες σου

Να γιατί είναι καλό να ξυρίζεις τις μασχάλες σου

Την έμφυτη τρίχα στις μασχάλες μερικοί τη θεωρούν «αντρική τιμή» και τις αφήνουν στη φυσική τους μορφή. Άλλοι πάλι τις τριμάρουν για να μην …φουντώνουν τόσο πολύ. Υπάρχουν και εκείνοι που τις ξυρίζουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα τα πάρεις με την …ψιλή και τα μαλλιά σου θα σου ταιριάζουν!

 

Οι τελευταίοι είναι αυτοί που σύμφωνα με έρευνα πράττουν σωστά. ¨Όπως αναφέρει η έρευνα οι άνδρες πρέπει οπωσδήποτε να ξυρίζουν τις μασχάλες τους. Από τους 4.044 άνδρες που ερωτήθηκαν το 68% απάντησε ότι κόβουν τις τρίχες στη μασχάλη τους. Το 52% ανέφερε ότι το κάνει για αισθητικούς λόγους ενώ το 16% λόγω αθλημάτων.

 

 

Αν κάναμε την ίδια ερώτηση πριν από μερικά χρόνια οι απαντήσεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές. Μπορεί να θεωρείς ότι το να ξυρίσεις τις μασχάλες σου δεν είναι αρρενωπό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως δες το λίγο αντικειμενικά: αν έχεις πολλές και μεγάλες τρίχες κάτω από τα χέρια σου  ίσως να θέλεις να το ξανασκεφτείς.

Η μασχάλη σου είναι γεμάτοι από αποκρινείς αδένες. Οι αδένες αυτοί ευθύνονται για την παραγωγή ιδρώτα. Μπορεί οι πρόγονοι σου να χρειάζονταν τις τρίχες αυτές για να προσελκύσουν το ταίρι τους αλλά αυτή η συνήθεια δε θα σου φέρει τώρα το ίδιο αποτέλεσμα.