fbpx

Να γιατί οι δικαιολογίες είναι τα μικρά παιδιά και όχι για έναν άντρα

Να γιατί οι δικαιολογίες είναι τα μικρά παιδιά και όχι για έναν άντρα

Συχνά όχι μόνο δεν κρατάμε το λόγο μας αλλά υπάρχει κάτι που μας πάει πίσω στη ζωή μας. Κάτι που μας ξεγελάει και μας κάνει να εφησυχάζουμε. Και αυτό είναι: Οι δικαιολογίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως μπορείς να αποτρέψεις στο να σε χειραγωγούν!

 

Κάθε μέρα επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αδρανήσει. Με την παραμικρή αλλαγή στις εξελίξεις, κάνουμε πίσω. Και έπειτα εκλογικεύουμε την αδράνεια. «Αύριο» λέμε στον εαυτό μας. «Καλύτερα να το αφήσω για αύριο. Αύριο θα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσω».

Πάντα περιμένουμε κάτι να γίνει. Πάντα κάτι λείπει. Αλλά όταν αυτό το κάτι πραγματωθεί θα είναι πολύ πιο εύκολο, λέμε, να ξεκινήσουμε για τον στόχο μας (είτε είναι να βελτιωθούμε στο φλερτ, είτε να ξεκινήσουμε διατροφή, διάβασμα κλπ).

Έτσι αναβάλλουμε. Και αφηνόμαστε στις περισπάσεις. Βλέπουμε ένα ακόμα βίντεο και λέμε δήθεν ότι αυτό μας βοηθάει, ότι είμαστε παραγωγικοί και μαθαίνουμε κάτι καινούριο.Εν τω μεταξύ η ζωή μας είναι στάσιμη και σε pause. Και όλη η θέλησή μας ξοδεύεται σε άσχετα πράγματα.Άντρας σημαίνει να κρατάς τον λόγο σου χωρίς να ψάχνεις δικαιολογίες

 

Οι γνήσιοι άνδρες τηρούν τον λόγο τους

Όμως οι πιο επιτυχημένοι και επιδραστικοί άνδρες που γνωρίζω έχουν μόνιμα μια πολύ καλή σχέση.

 

Έχουν καλή σχέση με τον …λόγο τους.

Αυτό που λένε, το εννοούν και το κάνουν. Το εννοούν και το στηρίζουν με τις κινήσεις τους. Ξεκινούν για τον στόχο τους, τον πραγματοποιούν και δεν ψάχνουν να κρυφτούν πίσω από δικαιολογίες.

Δεν αναλαμβάνουν περισσότερα όταν βλέπουν ότι θέτει σε κίνδυνο άλλες δεσμεύσεις τους, απλά και μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Συγκρατούν τον εαυτό τους από το να πει «ναι», απλά για να είναι δημοφιλείς.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τροποποιήσεις τις προτεραιότητες στο πρόγραμμά σου ή να αλλάξεις άποψη. Είναι okay να επαναδιαπραγματευθείς τους στόχους σου. Ωστόσο χρειάζεται να παίρνεις τον λόγο σου σοβαρά υπόψη.

 

Χρειάζεται να γνωρίσεις ότι μέσα σου θα υπάρχει κάποια εσωτερική αντίσταση. Αυτή είναι αναπόφευκτη όταν βάζεις προκλήσεις στον εαυτό σου και συναντάς δυσκολίες που παλεύεις να ξεπεράσεις.

Το να κρατάς τον λόγο σου, σημαίνει να αφήσεις στην άκρη τα «ήθελα, αλλά δεν είχα χρόνο», «απλά περιμένω τη σωστή στιγμή», «φοβάμαι ότι θα αποτύχω».

 

Το μυστικό στην αυτοβελτίωση, είναι να διορθώνεις ο ίδιος τον εαυτό σου.