fbpx

Να τι καλό μπορεί να σου κάνει μια …μπανιέρα!

Να τι καλό μπορεί να σου κάνει μια …μπανιέρα!

Μπάνιο στη μπανιέρα; Αυτές οι δύο λέξεις ακούγονται μάλλον αναχρονιστικές στις εποχές που ζούμε. Ένα ντουζάκι και είμαι πλυμένος και καθαρός είναι η γενική άποψή, όμως είναι έτσι;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 tips για να στρώσεις επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι

 

Η αλήθεια είναι ότι η τάση είναι να ξηλώνουμε ως άχρηστες τις μπανιέρες από τα σπίτια, όμως είναι σωστό;

Μπορεί το γέμισμα της μπανιέρας να κοστίζει (νερό – ρεύμα ή αέριο) όμως αξίζει να το κάνεις… αν έχεις μπανιέρα;

Διάβασε και μέτρα:

 

  1. Το μπάνιο στη μπανιέρα μπορεί να καθυστερήσει την γήρανση

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μπάνιο μπορεί να μειώσει τη γήρανση και την ακμή ενηλίκων. Ο λόγος είναι πως βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόνης στο σώμα. Η κορτιζόνη είναι μια ορμόνη που μπορεί να αυξήσει την ακμή και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Προκειμένου να αποκτήσετε πλήρες όφελος σε σχέση με την κορτιζόνη, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε ενυδατωθεί πλήρως μετά το μπάνιο σας, οπότε το δέρμα σας δεν αφυδατώνεται.

 

  1. Ανακουφίζονται οι πονεμένοι μύες

Είναι γνωστό πως η θερμότητα αποτελεί καλή λύση όταν πονούν οι μύες. Όπως εξηγεί το Medical News Today, η θερμότητα στους φλεγμονώδεις ή πονεμένους μύες, τους βοηθά να χαλαρώσουν

 

  1. Τα αφρόλουτρα προσφέρουν την ίδια καθαρότητα με τα ντους

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως τα αφρόλουτρα είναι κάπως πιο «βρώμικα» από τα ντους, επειδή το νερό δεν φεύγει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το Hygiene Expert, αυτό ισχύει μόνο όταν είστε λερωμένοι ή ιδρωμένοι από την άσκηση ή κάποια χειρονακτική εργασία. Αν απλώς πλυθείτε μετά από μια κανονική μέρα, το αφρόλουτρο θα σας αφήσει εξίσου καθαρούς με το ντους. Επιπλέον, ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους και θα απελευθερώσει τη βρωμιά.

 

  1. Κάνει καλό στο δέρμα

Το σώμα έχει φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα και τόσο τα μπάνια, όσο και τα ντους, μπορούν να απογυμνώσουν το σώμα από αυτά και τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Η διαφορά είναι πως κάνοντας μπάνιο αντί για ντους, μπορείτε να προσθέσετε και να επωφεληθείτε από τα αιθέρια έλαια, τα μεταλλικά άλατα και άλλα πρόσθετα.

 

  1. Σε ανακουφίζει από το άγχος

Στη μπανιέρα, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί και έχετε μερικά λεπτά για τον εαυτό σας. Σύμφωνα με το TubYoga, η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, να αποτοξινώσει το σώμα και να απελευθερώσει ενδορφίνες. Αυτές οι ενδορφίνες σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να απαλλαγείτε από το άγχος που αναπτύσσεται την ημέρα.