fbpx

Ο θρύλος Mach 1 επιστρέφει στη γκάμα της Ford Mustang με 480 ίππους

Ο θρύλος Mach 1 επιστρέφει στη γκάμα της Ford Mustang με 480 ίππους

Μετά από αρκετά χρόνια η γκάμα της Ford Mustang θα διαθέτει και πάλι μια έκδοση με την επωνυμία Mach 1. Σκοπός της οποίας είναι να καλύψει το κενό μεταξύ των στάνταρ εκδόσεων και των πιο σπέσιαλ της Shelby.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορεί να γίνει ένα Audi RS Q8 και να φτάσει τους 1.010 ίππους

 

Φυσικά η Mach 1 διαφοροποιείται και οπτικά σε σχέση με τις δύο εκδοχές του πιο δημοφιλούς σπορ μοντέλου στον κόσμο που συνδέει. Και αυτό γιατί έχει μια νέα μάσκα σε συνδυασμό με ένα μεγάλο σπλίτερ, τονισμένες φούστες στα μαρσπιέ, το διαχύτη της Shelby GT500, καθώς και τετραπλές απολήξεις.

Ειδικής σχεδίασης είναι και οι ζάντες των 19 ιντσών ενώ από κει και πέρα υπάρχει και ένα προαιρετικό σπορ πακέτο με ακόμα πιο φαρδιά λάστιχα και μια μεγάλη πίσω αεροτομή. Σύμφωνα με τη Ford η τελευταία συμβάλλει στην αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 22%, ενώ στο Handling Package η αύξησή της φτάνει το 150%.

 

 

Στο εσωτερικό, όπου υπάρχει μία συνολική αναβάθμιση με καλύτερης ποιότητας υλικά, κυριαρχούν τόσο το δέρμα όσο και το αλουμίνιο, ενώ από και κει πέρα η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή, με αμορτισέρ MagneRide τελευταίας γενιάς.

Η απόδοση του V8 των 5.000 κυβικών έχει ανέβει στους 480 ίππους, ενώ για την καλύτερη ψύξη του έχουν χρησιμοποιηθεί η εισαγωγή και το ψυγείο λαδιού της Shelby GT 350. Από αυτήν προέρχεται και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ διαθέσιμο είναι και το αυτόματο SelectShift με 10 σχέσεις, αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και λογισμικό.

Η περιορισμένης παραγωγής Ford Mustang Mach 1 θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη άνοιξη και μάλιστα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε όλο τον κόσμο.