fbpx

Παίξε ρακέτες αλλά …πρόσεχε!

Παίξε ρακέτες αλλά …πρόσεχε!

Πόσο μπορεί να σε επηρεάσει ένα αθώο παιχνίδι στην άμμο; Από τις πιο διαδεδομένες ρακέτες μέχρι βόλει ή ότι άλλο; Αν δεν προσέξεις μπορεί η διασκέδαση να μετατραπεί σε εφιάλτη και πως γίνεται αυτό;

Τα παιχνίδια στην άμμο γίνονται σε ένα περιβάλλον που φαντάζει ασφαλές αλλά δεν είναι. Πάνω στη τρέλα του παιχνιδιού μπορεί να συμβούν ακόμα και πολύ σοβαροί τραυματισμοί. Ο λόγος είναι απλός αφού δεν παίζεις σε περιορισμένο προστατευμένο χώρο όπως είναι ένα γήπεδο! Από την πέτρα που κρύβεται κάτω από την άμμο μέχρι και το σπασμένο μπουκάλι μπορεί να γίνει αιτία να ταλαιπωρηθείς και να χάσεις τις διακοπές σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 κανόνες για να «επιβιώσεις» αν βρεθείς καλεσμένος σε ένα σκάφος!

 

Σκέψου ότι παίζεις ξυπόλυτος επομένως είσαι εκτεθειμένος στην όποια ανωμαλία του εδάφους ή του βυθού αν παίζεις μέσα στη θάλασσα ή ακόμα και σε κάποιο κοφτερό αντικείμενο που είναι κρυμμένο.

Αν στην παραλία που βρίσκεσαι δεν υπάρχει χαραγμένος χώρος γηπέδου στην άμμο ή η παραλία δεν είναι οργανωμένη ώστε να καθαρίζεται κάθε πρωί τότε θα πρέπει να προσέξεις.

Πριν αρχίσεις το παιχνίδι επέλεξε την πιο ομαλή επιφάνεια της παραλίας. Ψάξε για κρυμμένα αιχμηρά αντικείμενα ή πέτρες στην περιοχή που περίπου θα παίξεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μπορεί ο εγκέφαλος σου να χαλάσει τη διατροφή που κάνεις!

 

Για να είσαι πιο σίγουρος προτίμησε να παίξεις μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Είναι η πιο καθαρή πλευρά της παραλίας αφού το πιθανότερο είναι ότι η θάλασσα παρασέρνει τα αντικείμενα ενώ «εμφανίζει» τις πέτρες.

Αν παίζεις μέσα στη θάλασσα φρόντισε να μην κάνεις μεγάλες κινήσεις και δρασκελιές. Δεν ξέρεις όσο αμμουδερός να είναι ο βυθός τι υπάρχει πιο πέρα.

Θυμήσου ότι δεν παίζεις σε γήπεδο και ούτε σε επίσημο αγώνα. Καλή είναι η ένταση που είναι και το ζητούμενο αλλά οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται με προσοχή.

Ακόμα θυμήσου ότι παίζεις σε παραλία και δεν είσαι μόνος σου οι υπόλοιποι λουόμενοι θέλουν την ησυχία τους!