fbpx

Ροκανίζει σιγά – σιγά τον δρόμο προς τον τίτλο ο Χάμιλτον

Ροκανίζει σιγά – σιγά τον δρόμο προς τον τίτλο ο Χάμιλτον

Με μια ακόμα νίκη ο Λιούις Χάμιλτον ροκανίσει την πορεία προς τον τίτλο με  τον Φέτελ να φαίνεται ανίκανος να ακολουθήσει.

 

 

Η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτη απ΄ όλα τα μονοθέσια την πτώση της καρό σημαίας στο Grand Prix της Σιγκαπούρης και κάπως έτσι, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη των οδηγών, Σεμπάστιαν Φέτελ, φτάνοντας έτσι στο +40 από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Σεμπάστιαν Φέτελ που από την πλευρά του τερμάτισε στην 3η θέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: To 8 ψήφιο νούμερο που έδωσε ο νέος ιδιοκτήτης της Ferrari 250 GTO για να την αποκτήσει

 

Στη δεύτερη θέση του πόντιουμ ανέβηκε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) ενώ τρίτος ήταν ο Φέτελ (Ferrari). Ο Χάμιλτον κατέγραψε την τέταρτη νίκη της καριέρας του στη Marina Bay Street.

 

 

Ο Άγγλος, που εκκίνησε από την pole position, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα από τα κόκκινα φώτα ως τον τερματισμό, δεν απειλήθηκε από κανέναν και σε κανένα σημείο του αγώνα, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια από τις πιο εύκολες νίκες στη σταδιοδρομία του. Η στρατηγική του Φέτελ ήταν να κάνει δύο πιτ-στοπ (το πρώτο στον 15ο γύρο), ελπίζοντας ότι θα προσπεράσει το μεγάλο αντίπαλό του αν έβαζε νωρίτερα το «φρέσκο» σετ της πολύ μαλακής γόμας.

 

Ένα γύρο αργότερα, όμως, οι άνθρωποι της Ferrari κατάλαβαν ότι ο Χάμιλτον θα έκανε μόνο ένα πιτ-στοπ, καθώς τοποθέτησε τα soft ελαστικά. Αυτό σήμαινε ότι ο Φέτελ έπρεπε πια να πάει ως το τέλος σε σημαντικό βραδύτερο ρυθμό για να προστατεύσει τα ευαίσθητα ελαστικά του για να μη χρειαστεί δεύτερο πιτ-στοπ, με τη γνωστή συνέχεια.

 

 

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα που τελικά δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Χάμιλτον έκανε έναν… περίπατο, αφού φάνηκε ότι το μονοθέσιο ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτά της Ferrari.

 

 

Από την πλευρά του, ο Φέτελ που εκκίνησε από την 3η θέση κατάφερε να περάσει σχετικά γρήγορα τον Φερστάπεν στη 2η θέση, αλλά στον 18ο γύρο, ο Φερστάπεν μέσω των πιτ κατάφερε να βγει μπροστά από τον Γερμανό, με τον τελευταίο να έχει παράπονα από την ομάδα του ότι η ultrasoft που είχε επιλέξει δεν θα αντέξει.

 

 

Στα μέσα του αγώνα παραλίγο να έχουμε δράματα, αφού ο Πέρεζ έπεσε πάνω στον Σιρότκιν με αποτέλεσμα να γίνει ένα… τρενάκι πίσω από τον τελευταίο που είχε μείνει κανονικά στην πίστα. Εκεί, η διαφορά Φέτελ με τον Φερστάπεν σχεδόν εκμηδενίστηκε, αλλά ο Χάμιλτον με όπλο τη μεγάλη εμπειρία του, κατάφερε να διατηρηθεί στην 1η θέση.