fbpx

Ταραντίνο και Σκορσέζε τα φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες 2020

Ταραντίνο και Σκορσέζε τα φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες 2020

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2020, οδηγώντας την κινηματογραφική βιομηχανία στην τελική ευθεία για τα Όσκαρ. Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν οι ηθοποιοί Τιμ Άλεν, Ντακότα Φάνινγκ και Σούζαν Καλέτσι Γουότσον μαζί με τους φετινούς «πρέσβεις» των Χρυσών Σφαιρών, Ντίλαν και Πάρις Μπρόσναν, γιους του Πιρς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Στη νέα ταινία του Σκορσέζε μαζί οι Ντι Κάπριο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

 

Η διαφοροποίηση των Χρυσών Σφαιρών σε κατηγορίες Δράμα και Κωμωδία – Μιούζικαλ διευρύνει τη δυνατότητα επιλογών, τα οσκαρικά φαβορί έκαναν έντονη την παρουσία τους στις υποψηφιότητες: περισσότερες στον αριθμό, δηλαδή έξι, συγκέντρωσε η «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ κι ακολουθούν από κοντά, με πέντε η κάθε ταινία, το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο (στην κατηγορία Κωμωδία τελικά) και «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε. Παρότι το φιλμ είναι υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία (Δράμα), Σκηνοθεσία, Σενάριο και σε δύο θέσεις στο Β’ Ανδρικού, για τον Αλ Πατσίνο και τον Τζο Πέσι, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είναι υποψήφιος.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες οι φετινές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών αφήνουν έξω ουσιαστικά το φινάλε του «Game of Thrones» και το «When they See Us» στη μίνι – σειρά, επιλέγουν μόνο μια από τις δύο πρωταγωνίστριες του δεύτερου κύκλου του «Killing Eve» και αγνοούν πλήρως το «El Camino». Από την άλλη έδωσαν σημασία στο «The Morning Show» και στο Apple TV+ που κάνει πρεμιέρα στα βραβεία και στο «Fleabag» και για μια ακόμη χρονιά αγκάλιασαν το «Big Little Lies» και το «The Kominsky Method».