fbpx

Τα 4 κακά που παραμονεύουν αν οδηγάς ημίγυμνος στο δρόμο για τη θάλασσα

Τα 4 κακά που παραμονεύουν αν οδηγάς ημίγυμνος στο δρόμο για τη θάλασσα

Η ζέστη είναι ανυπόφορη και επηρεάζει όχι μόνο τη μηχανή σου αλλά και εσένα. Μια βουτιά σε μια παραλία της Χαλκιδικής ή όπου αλλού στην Ελλάδα είναι ότι πρέπει. Καβαλάς λοιπόν το μηχανάκι σου και ορμάς για παραλία.

Όμως η διαδρομή όσο μικρή και να είναι θέλει προσοχή. Από τη μια οι οδηγοί του σαββατοκύριακου και από την άλλη εσύ! Εσύ που σκας από τη ζέστη και δεν βλέπεις την ώρα να βγεις στην εθνική να δροσιστείς.

Όμως δεν πρέπει να κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί στο δρόμο προς τις παραλίες και ποιο είναι αυτό;

Φοράνε κράνος αλλά μόνο αυτό. Οδηγούν γυμνοί από τη μέση και πάνω και με βερμούδα για να δροσίζονται, επειδή δεν αντέχουν τη ζέστη.

Σε ενδεχόμενο ατύχημα, αυτοί οι αναβάτες μπορεί να έχουν προστατεύσει το κεφάλι τους (και πολύ σωστά με το κράνος) όμως το υπόλοιπό σώμα;

Δες λοιπόν τι μπορεί να πάθεις αν οδηγάς ημίγυμνος:

  1. Ανεπανόρθωτες ουλές

Αν συμβεί το ατύχημα τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το δέρμα σου θα αντιμετωπίσει την καυτή άσφαλτο τουλάχιστον. Η επαφή του γυμνού δέρματος με την άσφαλτο είναι καταστροφική και αφήνει ουλές που μένουν για πάντα.

  1. Σπάσιμο

Αν πέσεις χωρίς να φοράς μοτοσικλετιστικό μπουφάν κινδυνεύεις εκτός των άλλων και με σπάσιμο. Οι προστασίες του μπουφάν μειώνουν τις πιθανότητες να τραυματιστείς και να σπάσεις κάποιο κόκκαλο.

  1. Εγκαύματα

Οδηγώντας γυμνός δεν αντιλαμβάνεσαι το κάψιμο από τον ήλιο. Ο αέρας σε δροσίζει και έτσι δεν αισθάνεσαι ότι ο ήλιος σε καίει. Το πιθανότερο είναι να πάθεις εγκαύματα ακόμα και αν φοράς αντηλιακό.

  1. Τσιμπήματα εντόμων

Όταν οδηγάς τη μηχανή σου σε ταξίδι τότε θα έχεις παρατηρήσει ότι το φέρινγκ ή και άλλα σημεία της μηχανής γεμίζουν νεκρά μυγάκια και διάφορα έντομα. Υπάρχουν όμως και μεγαλύτερα έντομα όπως είναι οι σφίγγες. Ακόμα και να τρέχεις το τσίμπημα πρέπει να το θεωρείς δεδομένο.
Επειδή σίγουρα δεν θα θέλεις να βρεθείς προ δυσάρεστων καταστάσεων φόρεσε μπουφάν μηχανής και αν ζεσταίνεσαι τόσο πολύ φόρεσε το χωρίς μπλούζα. Όταν κινείσαι ο αέρας περνάει από τις αεροτομές και δροσίζει το σώμα. Όταν σταματάς, απλά άνοιξε το φερουάρ.