fbpx

Τζορτζ Κλούνεϊ: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος ν’ αλλάξετε τα πράγματα – Η ψήφος

Τζορτζ Κλούνεϊ: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος ν’ αλλάξετε τα πράγματα – Η ψήφος

Μια ανοιχτή επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Daily Beast, συνέταξε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος μιλάει φυσικά για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και δίνει μια ευρύτερα πολιτική διάσταση στο θέμα.

Είμαστε στο 1992; Ακούσαμε μόλις τώρα τους ενόρους να μάς λένε ότι οι αστυνομικοί που ξυλοκόποησαν μέχρι θανάτου τον Ρόντνεϊ Κινγκ δεν είναι ένοχοι;»

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τον Τζον Τραβόλτα όταν ήταν ντροπαλός έφηβος!

 

Έτσι ξεκινάει την επιστολή του ο -γνωστός για τα πολιτικά του φρονήματα- Τζορτζ Κλούνεϊ, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σύνδεση ανάμεσα σε ένα παλιότερο και πασίγνωστο περιστατικό αστυνομικής και ρατσιστικής βίας με την πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αυτή είναι η δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και εδώ και 400 χρόνια και δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε εμβόλιο», συνεχίζει ο ηθοποιός, ο οποίος μέσω της επιστολής του αυτής εκφράζει τον αποτροπιασμό και το θυμό του για την πρόσφατη δολοφονία, ενώ τονίζει ότι υπάρχει πλέον επιτακτική ανάγκη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ρατσισμού.

«Χρειαζόμαστε μια συστηματική και ριζική αλλαγή στην επιβολή του νόμου και στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», λέει ο Κλούνεϊ, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να χάνονται ζωές λόγω ρατσισμού και οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα αυτά να μένουν ατιμώρητοι.Τονίζει, δε, ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους -αναλογικά με τον πληθυσμό τους- από όλες τις χώρες στον κόσμο.

Φυσικά, ο Κλούνεϊ στράφηκε και εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και των πολιτικών του: «Αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, καθώς διερωτώμεθα τι θα χρειαστεί να γίνει για να λυθούν αυτά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα, ας θυμηθούμε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε, άρα μπορούμε να τα λύσουμε.

Κι υπάρχει μόνον ένας τρόπος να έλθει μια βιώσιμη αλλαγή σ’ αυτή τη χώρα: Η ψήφος», καταλήγει στην επιστολή του ο Κλούνεϊ, θέτοντας τους Αμερικανούς προ των ευθυνών τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα τους.

 

ΠΗΓΗ: CNN