fbpx

Το βασικό λάθος που κάνεις στο ντουζ δεν μπορείς να το φανταστείς

Το βασικό λάθος που κάνεις στο ντουζ δεν μπορείς να το φανταστείς

Το ντουζάκι είναι το αγαπημένο μπάνιο των περισσοτέρων. Γρήγορο μετά την προπόνηση και πιο …αργό όταν επιστρέφεις το βράδυ σπίτι σου.

Αν κάνεις λοιπόν δύο ντουζ την ημέρα τότε λες ότι είσαι καθαρός! Ναι είσαι αλλά στο …περίπου αν κάνεις δηλαδή αυτό το λάθος!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα μικρά μυστικά για να κάνεις το τέλειο ξύρισμα

 

Αν δηλαδή δεν πλένεις καλά τα πόδια σου επειδή θεωρείς ότι όλο αυτό το νερό και το σαπούνι που καταλήγει στα πόδια την ώρα που κάνουμε ντους είναι αρκετό για να πλύνει και να καθαρίσει ακόμη και τα προβληματικά σημεία, όπως για παράδειγμα, ανάμεσα στα δάχτυλα.

Στην πραγματικότητα, όμως, όταν δεν τρίβουμε καλά τα συγκεκριμένα σημεία, το μόνο που κάνουμε είναι ευνοούμε την ύπαρξη μυκήτων και βακτηρίων στην περιοχή, στα οποία οφείλεται και η δυσοσμία κάποιων παπουτσιών.

Το σωστό βήμα είναι να πλένουμε καλά, ει δυνατόν και με ειδικό σαπούνι, τα πόδια, να τα ξεβγάζουμε επίσης καλά από αφρούς και υπολείμματα σαπουνιού και να μην αρκούμαστε στο να τα στεγνώσουμε… φυσικά.

Χρειάζεται καλό σκούπισμα – και ανάμεσα στα δάχτυλα – με την πετσέτα, ώστε να μην εγκλωβίζεται υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.