fbpx

Το Toyota LG θα έχει και …την ψηφιακή βοηθό Yui!

Το Toyota LG θα έχει και …την ψηφιακή βοηθό Yui!

Η έκθεση αυτοκινήτων του Τόκιο, όπως άλλωστε και κάθε μεγάλη έκθεση στον κόσμο έχει και παράλληλες εκδηλώσεις. Μια από αυτές είναι η Future Expo, στην οποία η Toyota θα παρουσιάσει το πρωτότυπο LG. Μαζί με την ψηφιακή βοηθό Yui, η οποία είναι εφοδιασμένη με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και μαθαίνει από τον οδηγό προκειμένου να του προσφέρει μια προσωποποιημένη εμπειρία μετακίνησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα είναι το νέο Golf της 8η γενιάς

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Όπως χαρακτηριστικά λέει ο επικεφαλής της εξέλιξης του Yui, o Daisuke Ido «η αγάπη μας για τα αυτοκίνητα βασίζεται στη δυνατότητά τους να μας μετακινούν και να έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή και τις δραστηριότητές μας. Σήμερα η προηγμένη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να τα προσαρμόζουμε στο lifestyle κάθε οδηγού. Με το LQ προτείνουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες μετακίνησης, να καλύψει τις μεμονωμένες ανάγκες κάθε χρήστη και να δημιουργήσει ακόμα πιο στενούς δεσμούς μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού».

 

 

Ανάλογα λοιπόν με τη διάθεση του οδηγού αλλάζει,μεταξύ άλλων, ο εσωτερικός φωτισμός, ο κλιματισμός των καθισμάτων και η λειτουργία μασάζ τους, ο εξαερισμός και οι ρυθμίσεις του κλιματισμού ή και η μουσική.

 

 

Από κει και πέρα το Toyota LQ διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης κίνησης 4ου επιπέδου, ενώ μπορεί να παρκάρει μόνο του, αυτόματα και ενώ ο οδηγός του έχει αποβιβαστεί. Παράλληλα ένα ειδικά σχεδιασμένο Head Up Display προβάλει μια μεγάλη εικόνα που οπτικά τοποθετείται αρκετά μακριά από το αυτοκίνητο και εμπεριέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Επιπλέον πληροφορίες παρέχονται και από ενδείξεις OLED στο ταμπλό, ενώ η επικοινωνία με τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας εξασφαλίζεται μέσω προβολέων OLED και πολλών εικόνων που προβάλλονται στο οδόστρωμα.

 

 

Το LQ διαθέτει έναν ειδικά εξελιγμένο καταλύτη στον ανεμιστήρα του ψυγείου του ο οποίος μετατρέπει το όζον που βρίσκεται κοντά στο έδαφος, πρόκειται για αυτό που δημιουργεί το φωτοχημικό νέφος, σε οξυγόνο. Μάλιστα η Toyota αναφέρει πως ο 60% του όζοντος που υπάρχει σε 1.000 λίτρα αέρα μετατρέπεται κατά τη διάρκεια μιας ώρας κίνησης του LQ. Η κίνηση αυτή εξασφαλίζεται από ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και η αυτονομία φτάνει τα 300 χιλιόμετρα.

Όσο για την εμφάνιση του πρωτότυπου Toyota LQ, το μήκος του οποίου φτάνει τα 4,53 μέτρα, είναι ξεκάθαρα φουτουριστική με καλυμμένους πίσω τροχούς, ενώ το μεταξόνιο των 2,70 μέτρων εξασφαλίζει ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις.

 

ΠΗΓΗ: CNN