fbpx

Ψηφιακή περιήγηση και online το ηλιοβασίλεμα του θερινού ηλιοστασίου στο Στόουνχεντζ

Ψηφιακή περιήγηση και online το ηλιοβασίλεμα του θερινού ηλιοστασίου στο Στόουνχεντζ

Η πολιτιστική οργάνωση «English Heritage» μάς προσκαλεί στις 20 Ιουνίου να δούμε το ηλιοβασίλεμα σε live μετάδοση από το περίφημο μνημείο Στόουνχεντζ της Αγγλίας, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό λόγω κορωνοϊού. Και, μέχρι τότε, μπορούμε να περιηγηθούμε ψηφιακά ανάμεσα στους ογκόλιθους του μνημείου.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το Στόουνχεντζ, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία Γουίλτσαϊρ της Αγγλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η μαγευτικές φλόγες του Αζερμπαϊτζάν που καίνε 4000 χρόνια

 

Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε την Εποχή του Χαλκού, ανάμεσα στο 2500- 2000 π.Χ. Το όνομα Στόουνχεντζ, προέρχεται από τις κέλτικες λέξεις «Stanhen gist», που σημαίνουν «κρεμαστοί λίθοι» και έδωσαν το όνομά τους σε μια ολόκληρη κατηγορία μνημείων γνωστών ως «henges», δηλαδή κυκλικές ή οβάλ σχήματος περιοχές με διακριτά χαρακτηριστικά τους το κυκλικό ανάχωμα και την τάφρο που το περιβάλλει. Το Στόουνχεντζ ανακυρήχθηκε σε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO, το 1986.

Το μνημείο παραμένει κλειστό τους τελευταίους μήνες, όπως όλα στο Ηνωμένο Βασίλειο άλλωστε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, η οργάνωση «English Heritage», ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μία live μετάδοση, την ώρα του ηλιοβασιλέματος στο μνημείο, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου.

Έτσι όλοι, σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μαγευτικό αυτό θέαμα και να συνδεθούν με το ιστορικό μνημείο από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Ο οργανισμός θα μεταδίδει το ηλιοβασίλεμα το Σάββατο 20 Ιουνίου, καθώς και την ανατολή του ηλίου, την Κυριακή 21 Ιουνίου, οπότε συντονιστείτε στη σελίδα του event στο Facebook αν θέλετε να απολαύσετε το εντυπωσιακό αυτό θέαμα.

Μέχρι τότε μπορεί κανείς να απολαύσει μια πλήρη ψηφιακή περιήγηση στο μνημείο, από την ιστοσελίδα του ίδιου οργανισμού, που περιλαμβάνει πολλά και πολύ κατατοπιστικά βίντεο και πληροφορίες.