fbpx

Όσο γυμνασμένος και αν είσαι μάθε πως μπορείς να την πάθεις άσχημα από τα ψώνια!

Όσο γυμνασμένος και αν είσαι μάθε πως μπορείς να την πάθεις άσχημα από τα ψώνια!

Εκτός από τον λογαριασμό στο ταμείο του σούπερ μάρκετ μπορεί εύκολα και αναπάντεχα να πάθεις ζημιά στη μέση από το κουβάλημα! Μπορεί να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο να τρέχεις, να κολυμπάς και γενικά είσαι άνθρωπος της δράσης και της γυμναστικής αλλά ξαφνικά σηκώνοντας τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ… να νιώσεις στη μέση σου έναν πόνο που σημαίνει τον χειρότερο εφιάλτη σου. Τράβηγμα εκεί που δεν το περιμένεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί τα πόδια σου έχουν την ανάγκη του χόρτου!

 

Τα ψώνια ειδικά όταν είναι πολλά είναι και βαριά. Από τα απορρυπαντικά τη μαναβική, μέχρι και τα χαρτικά, όλα μαζί έχουν ένα σημαντικό βάρος αρκετών κιλών που τα σηκώνεις μεν στο γυμναστήριο, αλλά εκεί έχεις κάνει προηγουμένως ζέσταμα και φυσικά είσαι προετοιμασμένος!

Κύρια αιτία είναι η κακή και λάθος τεχνική στις απλές καθημερινές ασχολίες όπως είναι τα κουβάλημα από το σούπερ μάρκετ οδηγούν στον εκφυλισμό των σπονδύλων και των μεσοσπονδύλιων δίσκων με αποτέλεσμα και τον τραυματισμό τους.

Ο πόνος στη μέση εντοπίζεται είτε χαμηλά στη μέση δεξιά και αριστερά από τη σπονδυλική στήλη όπου και αναφέρεται ως θλάση των μαλακών μορίων της ευρύτερης περιοχής είτε μπορεί να οφείλεται σε κήλη ή μετατόπιση δίσκου.

Μόλις λοιπόν αντιληφθείς το πρόβλημα φυσικά αφήνεις κάτω τις σακούλες και κάνεις διατατικές ασκήσεις που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν και να αποσυμφορήσουν την περιοχή.

Απλά για να μη το πάθεις ποτέ θα πρέπει να προσέχεις πως θα σηκώσεις όλο αυτό το βάρος και μην κάνεις τις κινήσεις με ταχύτητα για να τελειώσεις γρήγορα.