fbpx

Όταν η Hyundai θέλει να γίνει … Porsche!

Όταν η Hyundai θέλει να γίνει … Porsche!

H Hyundai γίνεται όλο και πιο φιλόδοξη και για το (άμεσο) μέλλον εξετάζει την προοπτική να δώσει τον παρόν και σε νέες κατηγορίες. Όπως αυτή των καθαρόαιμων σπορ μοντέλων, όπου θα αντιμετωπίσει εταιρείες όπως η Porsche.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο απλό κολπάκι να διώξεις το πάγο από το παρμπρίζ

 

Η προοπτική αυτή, πάντως, δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τον επικεφαλής του τμήματος N της μάρκας, τον Albert Biermann, ο οποίος έκανε στο παρελθόν τα μοντέλα M της BMW αυτό που είναι σήμερα. Το τμήμα Ν της Hyundai έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του με τα i30 και i30 Fastback N, παράλληλα έχει προγραμματιστεί μια σειρά νέων μοντέλων, ενώ ο Biermann ανάφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του πως δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί να δημιουργήσει το N Division: «αν πιστεύουμε πως πρέπει να φτιάξουμε έναν αντίπαλο των Porsche θα το κάνουμε.

 

 

Η σειρά N θα διευρυνθεί πολύ και γρήγορα μέσα στα επόμενα χρόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν λογικές τιμές σε σχέση με τους αντιπάλους τους, ανεξαρτήτως κατηγορίας».

 

 

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην υπάρχει ένα μοντέλο που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί άμεσα της Cayman και Boxster αλλά με βάση τους πόρους, οικονομικούς και μη, που έχει στη διάθεσή του το N Division είναι βέβαιο πως θα μπορούσε να το κατασκευάσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε την άνοιξη, πιο συγκεκριμένα την 1η Απριλίου, είχε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ενός ρόουντστερ, που όπως δείχνουν τα πράγματα μπορεί να μην είναι καν αστείο…

Στα πλαίσια, πάντως, της επέκτασης της γκάμας των μοντέλων Ν το αντίστοιχο i30 θα εξοπλιστεί για τη νέα χρονιά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις, ενώ το i30 N Project C Lightweight δεν θα ξεπεράσει τις 600 μονάδες.