fbpx

Όταν ο γιός σου ψάχνεται στην εφηβεία του… εσύ πρέπει να μείνεις ψύχραιμος!

Όταν ο γιός σου ψάχνεται στην εφηβεία του… εσύ πρέπει να μείνεις ψύχραιμος!

Είναι η περίοδος που το αντράκι μας μετατρέπεσαι σε άντρα. Μια περίοδος της ζωή του που ψάχνει και ανακαλύπτει το σώμα του και το μυαλό του! Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι έφηβοι διεκδικούν την ανεξαρτησία τους και απομακρύνονται από τους γονείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Χωρισμένος πατέρας με παιδί: 5 σημαντικά μυστικά για το μεγαλώσεις!

 

Η εφηβεία είναι μια περίοδος που οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις με τους γονείς είναι πολύ πιο συχνές από κάθε άλλη χρονική περίοδο.

Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να απαλύνουν όλη αυτή την έντονη περίοδο ώστε αυτές οι δύσκολες καταστάσεις να περάσουν σχετικά ανώδυνα..

Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την κατάσταση.

 

  1. Κατανόηση

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας.

 

  1. Επικοινωνία

Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας. Και αυτό πρέπει να γίνει αμοιβαία και ισότιμα. Τόσο εμείς πρέπει να μιλήσουμε στο παιδί, όσο και να του δώσουμε χώρο να μας μιλήσει ο έφηβος.

 

  1. Ψυχραιμία

Σε όλα αυτά, θα πρέπει όσο και να θυμώνουμε να μην ξεχνάμε να τους λέμε πόσο τα αγαπάμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγαπάμε τα παιδιά μας.

 

  1. Η αγάπη είναι δεδομένη

Οπότε, όσο και αν μας πληγώσουν με κάτι που θα πουν πάνω στην έξαψη, στην εφηβεία ή στην αντίδραση, η αγάπη δε θα εκλείψει. Αυτό, πρέπει να βρείτε δύναμη να τους το λέτε.

 

  1. Μετά τον καυγά

Και τέλος, μετά από ένα καβγά, ένας τρόπος να ξεπεράσετε το πάγωμα ή τα άβολα συναισθήματα, είναι να δώσετε το έναυσμα για μια κοινή, οικογενειακή δραστηριότητα. Είτε όλοι μαζί, είτε όσοι τσακώθηκαν καλό θα είναι να κάνουν κάτι παρέα. Επιτραπέζιο, μαγείρεμα, διάβασμα, μια βόλτα, ένα τραγούδι, λίγη μουσική.