fbpx

6 συναρπαστικά πράγματα για τα όνειρα που σίγουρα δεν ήξερες

6 συναρπαστικά πράγματα για τα όνειρα που σίγουρα δεν ήξερες

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί ονειρευόμαστε. Κανείς δεν έχει σπάσει ακόμα τον λέει ο PatrickMcNamara  ερευνητής ονείρου και αναπληρωτής καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πλύνε έξυπνα και οικονομικά το αυτοκίνητο σου!

 

Είναι ακόμα ένα μυστήριο! Αλλά οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλά άλλα συναρπαστικά γεγονότα για το τι συμβαίνει όταν βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Μορφέα:

  1. Δημιουργείς ένα συναισθηματικό αποθεματικό

Οι άνθρωποι αισθάνονται τα ίδια συναισθήματα που νιώθουν όταν είναι ξύπνιοι – φόβος χαρά αμφιθυμία λέει ο MichaelGrandner διευθυντής έρευνας ύπνου και υγείας στο Πανεπιστήμιο Αριζόνα.

  1. Τα υγρά όνειρα είναι πιο κοινά από ότι οι άνδρες

Το 83% των ανδρών έχουν βιώσει ονειρώξεις δηλαδή «υγρά όνειρα»  σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι ένα υγρό όνειρο είναι πιθανότερο να συμβεί όταν έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από οργασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο τρόπος του σώματός σου να κάνει χώρο για φρέσκες προμήθειες σπέρματος. Αν και οι ονειρώξεις είναι πιο συνηθισμένες κατά την εφηβεία”,” η έρευνα της Ιντιάνα δείχνει ότι ο μέσος άνθρωπος ηλικίας 40 ετών έχει μία κάθε 5″,”5 εβδομάδες.

  1. Τα όνειρα γίνονται πιο τρελά καθώς η νύχτα συνεχίζει

Τα όνειρα που έχεις ακριβώς πριν ξυπνήσεις είναι πιο ζοφερά από αυτά που εμφανίζονται νωρίτερα τη νύχτα βρίσκει πρόσφατη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν κοιμηθείς  τα όνειρά σου βοηθούν το μυαλό σου να αποσυμπιέσει την ημέρα και να την κατανοήσεις  λέει ο Gardner. Αλλά αργότερα το μυαλό σου είναι ελεύθερο να περιπλανηθεί σύμφωνα με την έρευνα. Και αυτό συμβαίνει όταν τα πράγματα γίνονται παράξενα – μετατρέπεσαι σε γίγαντα είσαι σταρ του Χόλιγουντ ή ο άνθρωπος που θα σώσει τον κόσμο.

  1. Μόνο μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται σε μαύρο και άσπρο

Βρετανική έρευνα δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι – αλλά όχι οι νέοι – ονειρεύονται ασπρόμαυρα περίπου το 25% του χρόνου. Οι επιστήμονες λένε ότι η έκθεση της παλαιότερης γενιάς στην ασπρόμαυρη τηλεόραση μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικές φορές ονειρεύονται ασπρόμαυρα.

  1. Οι «ξένοι» που συναντάς μπορεί να μην είναι τόσο ξένοι

Αν και οι επιστήμονες δεν το έχουν αποδείξει ακόμα”,” ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ξένοι που συναντάς στα όνειρά σου μπορεί να είναι άνθρωποι που συνάντησες στο παρελθόν. θεωρία: Ακόμα κι αν δεν έχεις καμία ανάμνηση για να τους θυμάσαι για πάντα”,” θα μπορούσαν να είναι τυχαίοι άνθρωποι που έχουν περάσει δίπλα σου στο δρόμο ή που βλέπεις στην τηλεόραση – όχι ολοκαίνουργιες δημιουργίες. Μπορεί εσύ να μη θυμάσαι την ταμία από το σούπερ μάρκετ στη Χαλκιδική όταν πήγες διακοπές πριν 7 χρόνια  το υποσυνείδητό σου όμως την θυμάται.

  1. Μπορείς να καταπολεμήσεις τους εφιάλτες

Ίσως να ονειρεύεσαι επανειλημμένα ότι ένα τέρας (ή η πρώην σου) σε κυνηγάει και ξυπνάς μούσκεμα στον ιδρώτα. Όταν είσαι ξύπνιος φαντάσου την ίδια ακριβή σκηνή  αλλά παρουσίασε ένα ειρηνικό ή αβλαβές τέλος λέει ο McNamara. Ίσως το τέρας απλά ήθελε να σου πει ότι βρήκε τα κλειδιά σου στο έδαφος. Ή ίσως η πρώην σου ήθελε να πάρει πίσω την αγαπημένη της φούστα από το πανεπιστήμιο και να σας πει ότι γνώρισε την αγάπη της ζωής της και μετακομίζουν στον Ισημερινό. Αυτή η θεραπεία αντιστροφής εικόνας  μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις το άγχος και να βελτιώσεις το τέλος των ονείρων σου λέει ο McNamara.