fbpx

7 λόγοι που δεν μπορείς να σηκώσεις περισσότερα κιλά

7 λόγοι που δεν μπορείς να σηκώσεις περισσότερα κιλά

Προσπαθείς να ανεβάσεις κιλά αλλά δεν τα καταφέρνεις! Μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός σου τα περισσότερα κιλά αλλά για να βγει σωστά το πρόγραμμα και να δυναμώσεις πρέπει να «ανεβάσεις» αλλά εσύ δεν τα καταφέρνεις και αναρωτιέσαι τι φταίει. Δες τι μπορεί να φταίει και μαζί και τη λύση του προβλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες να βάλεις μυϊκό όγκο ακολούθα αυτά τα 7 tips

 

Δες τι μπορεί να φταίει:

 

 

  1. Χρησιμοποιείς μεγάλες λαβές

Μελέτη που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο και αποκάλυψαν πως οι αθλητές που χρησιμοποιούν λεπτότερες λαβές στον πάγκο ενεργοποιούν περισσότερο τους μυείς του βραχίονα και του καρπού. Η σταθερότητα του κρατήματος γίνεται μεγαλύτερη και έτσι τα βάρη που μπορείς να σηκώσεις μετά την πάροδο λίγων ημερών εξάσκησης μπορούν να αυξηθούν κατά 20%. Προσάρμοσε τους αγκώνες σου σωστά! Αν απλώσεις πιο πολύ τους αγκώνες σου (κατά 45%) η κάμψη των χεριών σου θα αλλάξει κατά 50% με αποτέλεσμα το στέρνο σου να μπορεί να δεχτεί μεγαλύτερο βάρος και το στήθος σου να γίνει πιο δυνατό. Και μην ανησυχείς οι τένοντες σου δεν θα πάθουν ζημία. Αντιθέτως θα προστατευτούν και θα σκληρύνουν περισσότερο. Θα γίνουν πιο ισχυροί και εκτός από την αύξηση των κιλών σου θα παρατηρήσεις και αύξηση της διάρκειας της προσπάθειας σου.

 

 

  1. Λανθασμένη στάση σώματος

Όταν σηκώνεις όρθιος βάρη η προσπάθεια και η ένταση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μετακίνησε το βάρος και άλλαξε τη θέση των μηρών σου. Δεν χρειάζεται οι μηροί σου να είναι απόλυτα παράλληλοι με το πάτωμα. Αν αλλάξεις έστω και λίγο τη στάση των ποδιών σου η διαφορετική στάση θα επιστρατεύσει περισσότερους μύες του σώματός σου και έτσι θα διαμοιραστεί καλύτερα τη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να κάνεις μακροπρόθεσμα πιο δυνατό το κορμί σου και να σηκώσεις πιο πολλά κιλά με μικρότερο κόπο.

 

  1. Δεν προπονείσαι με ένταση

Η προπόνηση λειτουργεί στον οργανισμό σαν εμβόλιο. Ο ασκούμενος μέσα από την προσπάθεια δίνει ένα σοβαρό κίνητρο βελτίωσης στο σώμα του. Όταν το κίνητρο είναι ισχυρό τότε γίνεται δυνατότερος. Όταν πάλι δεν είναι αρκετό δεν εξελίσσεται σημαντικά. Η προπόνηση συντήρησης αποτελεί έναν μεγάλο μύθο.

 

 

  1. Δεν έχεις το σωστό πρόγραμμα προπόνησης

Για να έχουμε απαιτήσεις από το σώμα μας θα πρέπει να του ζητήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Η προπόνηση δύναμης έχει ειδικά χαρακτηριστικά. Τα κυριότερα από αυτά είναι η μικρή διάρκεια της προσπάθεια και ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων. Ιδανικό πρόγραμμα δύναμης θεωρείται η πυραμίδα.

 

 

  1. Είσαι κουρασμένος!

Δεν πρέπει να έχεις καμία απαίτηση από τη προπόνηση εάν μπαίνεις στο γυμναστήριο κατάκοπος. Ο κουρασμένος ασκούμενος είναι ικανός μόνο για τραυματισμό. Διατηρούμε 48 ώρες διάλειμμα μεταξύ δυο δυνατών προπονήσεων και αποφεύγουμε τη γυμναστική μια πολύ κουραστική ημέρα.

 

 

  1. Έμεινες από …καύσιμα!

Αν δεν έχεις φάει σωστά πριν τη προπόνηση δεν πρόκειται ποτέ να πιέσεις το μέγιστο. Εάν πάλι δεν έχεις φάει τίποτε απολύτως τότε είναι πολύ πιθανό να διακόψει πρόωρα τη προπόνηση λόγω δυσφορίας (ζαλάδα ανακατωσούρα, αίσθημα λιποθυμίας). Ένα μικρό γεύμα δυο ώρες πριν από τη προσπάθεια μπορεί να εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους υδατάνθρακες.

 

  1. Φόβος για τα βάρη

Το να σηκώσει κανείς μεγάλα βάρη απαιτεί προσπάθεια υποδομή προδιάθεση αλλά και αρκετό θάρρος. Ναι σωστά διαβάσατε οι μεγάλες αντιστάσεις απαιτούν υπέρβαση του ίδιου μας του εαυτού η οποία δεν γίνεται χωρίς «κότσια». Οι άνθρωποι που δεν «φοβούνται» τις μπάρες σταδιακά εξελίσσονται”,” ακόμη και αν δεν τηρούν κανέναν από τους προηγούμενους παράγοντες.