fbpx

Άλλος κέρδισε την πρωτιά… άλλος έσπασε ακόμα ένα ακόμα ρεκόρ στο gp της Τσεχίας

Άλλος κέρδισε την πρωτιά… άλλος έσπασε ακόμα ένα ακόμα ρεκόρ στο gp της Τσεχίας

Ο αγώνας του Brno της Τσεχίας μπορεί να ήταν ωραίος, μπορεί να έβγαλε νικητή έναν αγαπημένο αναβάτη, όμως έσπασε και ένα ακόμα ρεκόρ για τον Rossi αφού πλέον με την τέταρτη θέση του κατάφερε να γράψει ένα νέο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία των GP που φτάνει τους 6,000 βαθμούς!

Όπως και να έχει ο αγώνας του Brno ήταν ωραίος και δυνατός. Είναι έντονο ανταγωνισμό με τους οδηγούς της εργοστασιακής ομάδας της Ducati να αποδεικνύονται ανώτεροι και νικητές αφού έκαναν το 1-2!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 11 έλεγχοι που πρέπει να κάνεις στη μηχανή σου πριν το ταξίδι

 

Ο Andrea Dovizioso, κατάφερε να ξεκαθαρίσει από την αρχή τον αγώνα ενώ ο Jorge Lorenzo, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά αφήνοντας πίσω του το μελλοντικό team mate του, Marc Marquez που ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

 

 

Κάποιοι θα έλεγαν ότι η κρίση των προηγούμενων Αγώνων έφτασε στο τέλος της. Όχι όμως και ο Dovi, γιατί απλά δεν πιστεύει ότι περνούσε «κρίση».

«Μετά τις έξι νίκες πέρυσι, πολλοί περίμεναν να συνεχίσω να νικάω κι επειδή κέρδισα μόνο στο Qatar έλεγαν ότι περνάω κρίση».

 

 

«Για μένα όμως η Ducati φέτος είναι καλύτερη από την περσινή, έχει βελτιωθεί κι έχουμε επιβεβαιώσει τη θέση μας».

Σήμερα ο Dovi κέρδισε την «μελλοντική dream-team» των Marquez-Lorenzo, όπως έχουν χαρακτηρίσει το δίδυμο της Repsol Honda για το 2019-2020.

«Σίγουρα είμαι χαρούμενος. Διαχειρίστηκα σωστά την κατάσταση, έγιναν σκληρές μάχες και πάντα είχα την απάντηση. Δεν είχα προβλήματα και αντιδρούσα σωστά».

 

 

Ο Valentino Rossi έκανε πολύ καλή εκκίνηση καταλαμβάνοντας και τα ηνία του αγώνα, όμως τα τεχνικά προβλήματα της M1 αλλά και η επιλογή του μεσαίου μπροστά ελαστικού έναντι των σκληρών είχε ως αποτέλεσμα στον 11 γύρο να τον περιορίσει στην τέταρτη θέση.

Ο Valentino Rossi προσπάθησε, αλλά πολύ απλά αυτή τη στιγμή οι Ducati και η Honda του Marquez δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

Έτσι, όπως και πέρυσι (τότε σ’ ένα πολύ διαφορετικό Αγώνα), πήρε και πάλι την 4η θέση στον τερματισμό, 2.5’’ μακριά από το βάθρο.

 

 

«Λυπάμαι… είμαι συγκεντρωμένος, οδηγώ πολύ καλά αλλά τα τεχνικά θέματα δεν μας αφήνουν να παλέψουμε για τη νίκη».

Με τα προβλήματα της Μ1 να μην έχουν διορθωθεί, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι μπλε μετράνε πλέον 20 Αγώνες χωρίς νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

Όσο άντεχαν τα ελαστικά του όμως, ο Rossi είχε αξιοζήλευτο και δυνατό ρυθμό, μένοντας κοντά στους αντιπάλους του.

«Τους ακολούθησα και είχε ενδιαφέρον που τους μελέτησα λίγο. Έβλεπα αργό τον Dovi στις στροφές και σκέφτηκα μήπως είχε θέμα με το μπροστά, αμέσως όμως κατάλαβα ότι απλά ήλεγχε την κατάσταση».

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci  μπροστά από το Johann Zarco ο οποίος πάλι επιχείρησε το πείραμα της μαλακής γόμας δίχως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν απολαυστικός.

 

 

Ο Valentino Rossi κέρδιζε τον Cal Crutchlow στη μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Vale, ο μόνος αναβάτης με το μεσαίο μπροστά ήταν μπροστά όσο το λάστιχο ήταν σε καλή κατάσταση. Ίχε το ρυθμό και ήταν απειλητικός, οδηγώντας για λίγο τον αγώνα. Όμως, στους τελευταίους γύρους δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τις Ducati και την Honda.

Δυνατό ρυθμό είχε και ο Cal Crutchlow, αλλά στο τέλος δεν είχε τα παραπάνω δέκατα που ήθελε για να μείνει κοντά στους πρώτους.

Στην έκτη θέση ήταν ο Danilo Petrucci πάνω από 2’’ μπροστά από τον Johann Zarco που ήταν από τους ελάχιστους με το συνδυασμό μεσαίο-μαλακού.

Όγδοος και 7,5’’ από τον πρώτο ο Dani Pedrosa ενώ τη δεκάδα έκλεισε η καλύτερη Suzuki σήμερα, αυτή του Andrea Iannone.

Αν και αρκετά καλός στο ζέσταμα σήμερα το πρωί, ο Vinales φεύγει απογοητευμένος από το Brno καθώς έπεσε στην αρχή του Αγώνα.

Ήταν μια τριπλή πτώση, μαζί με τους Bradl και Smith που άφησε απογοητευμένο τον Ισπανό που δεν πήρε βαθμούς σε Αγώνα για πρώτη φορά φέτος.

 

 

Ο επόμενος αγώνας στις 12 Αυγούστου στην Αυστρία