fbpx

Έξι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση

Έξι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η πιο συχνή και ευρεία μορφή τριχόπτωσης για τους άνδρες, η οποία προκαλείτε κυρίως από κληρονομικούς παράγοντες. Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο, το να βλέπεις τα μαλλιά σου να μειώνονται αισθητά, αλλά όταν είναι κληρονομικό το θέμα δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι γυναίκες μίλησαν! Ποια ρούχα και πως τους αρέσουν επάνω σου

 

Δεν είναι όμως ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να την προκαλέσει, μιας και υπάρχουν ακόμη 6 βασικοί λόγοι, τους οποίους όμως με λίγη καλή προσπάθεια μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.

  1. Ορισμένα φάρμακα

Μερικά φάρμακα, περιλαμβάνουν μέσα στις παρενέργειες τους και την απώλεια μαλλιών. Τέτοια παραδείγματα φαρμάκων είναι τα αντιπηκτικά, τα συμπληρώματα βιταμίνης Α, τα αντικαταθλιπτικά, κάποια που ρυθμίζουν την καρδιά και πολλά ακόμη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να διαβάσεις τις παρενέργειες του φαρμάκου. Αν δεν το κάνεις, όμως και δεις ότι αρχίζουν να σου πέφτουν μαλλιά και μόλις ξεκίνησες κάποια φαρμακευτική αγωγή, μπορείς πάντα να πας στον γιατρό σου και να σου συνταγογραφήσει ένα εναλλακτικό φάρμακο.

2. Ο θυρεοειδής

Η νόσος του θυρεοειδούς είναι ένα ορμονικό πρόβλημα, για το οποίο η τριχόπτωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα που προκαλείται από τη συγκεκριμένη νόσο εξαφανίζεται όταν ο ασθενείς αρχίζει να παίρνει τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

3. Η αναιμία

Η σιδηροπενική αναιμία είναι μία από τις πολλές παθήσεις που έχουν αυτό το σύμπτωμα. Όπως έχει αποδειχθεί, από αρκετές έρευνες, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι εκείνα που οδηγούν στην αισθητή απώλεια μαλλιών.

4. Η κακή διατροφή

Όταν δεν παίρνεις τις απαιτούμενες βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ακόμη θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου, μπορεί να δεις αισθητή αλλαγή στα μαλλιά σου και φυσικά δεν εννοώ προς το καλύτερο. Επίσης, αυτό συμβαίνει και σε όσους κάνουν πολύ αυστηρές δίαιτες και τα συμπτώματα εμφανίζονται περίπου τρεις μήνες μετά τα πρώτα 7 κιλά.

5. Το στρες

Το άγχος και το στρες θα έχεις ακούσει πως είναι ο χειρότερος σύμβουλος, εκτός όμως από αυτό έχει και αρνητική επίπτωση στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μετά από κάποιο έντονο σκηνικό που σου προκάλεσε το στρες θα πρέπει να περάσουν έξι έως οκτώ μήνες, κατά τους οποίους θα πρέπει να έχεις ηρεμήσει, για να αρχίσουν να βγαίνουν πάλι φύτρες.

6. Κάποια μυκητιασική λοίμωξη

Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί έχουν παρατηρήσει, πως όταν υπάρχει κάποια λοίμωξη του τριχωτού της κεφαλής, μπορεί να οδηγήσει και στην μείωση των μαλλιών. Βέβαια, μπορείς με την χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων να την σταματήσεις.