fbpx

Έτσι γίνεται σωστά η επαναφορά στο γυμναστήριο και το χάσιμο των κιλών των διακοπών

Έτσι γίνεται σωστά η επαναφορά στο γυμναστήριο και το χάσιμο των κιλών των διακοπών

Η επιστροφή στο γυμναστήριο μετά τις διακοπές δεν είναι πάντα …εύκολη υπόθεση! Από την άλλη τα περιττά κιλά που βάλαμε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινή ραστώνης έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται στη μέση… το χάσιμο των κιλών και η επαναφορά στο γυμναστήριο θέλει τρόπο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 ομάδες ασκήσεων για να επιστρέψεις ομαλά στο γυμναστήριο (Video)

 

Για ορισμένους σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα η παραπάνω δραστηριοποίηση παρόλα αυτά για όσους επιθυμούν είδικά το πρώτο σκέλος σίγουρα δεν είναι κάτι το ανέφικτο  πολύ δε πιο προσιτό για τους εν γένει αθλητές αλλά και αθλούμενους που απλά ξέφυγαν λιγάκι από το μέχρι τότε καθημερινό μοτίβο και δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν σε εκείνους που ήδη λαχταρούν να επανέλθουν στον χώρο της παραπάνω δραστηριότητας όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο έυκολα!

Τα παρακάτω λοιπόν θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σχετικά γρήγορα και να θυμάστε να θέτετε κοντινούς στόχους και έναν τελικό σκοπό ώστε να μην απογοητεύεστε βραχυπρόθεσμα και χάνετε με αυτόν τον τρόπο το βήμα σας.

  • Πρόγραμμα και πειθαρχία: Βγάλτε ένα πλάνο διατροφής και άσκησης και εμείνετε σε αυτό! Μην βιαστείτε να ενθουσιαστείτε ή να απογοητευτείτε αντίστοιχα διότι και τα δύο θα σας απομακρύνουν απο τον στόχο σας. Βάσει επιστημονικών ερευνών συνήθως χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες για να αρχίζει να εντάσσεται πλήρως ένας οργανισμός γενικά σε έναν τρόπο ζωής και ειδικότερα σε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ωστε να αρχίσει ορατά να αποδίδει καρπους όμως επειδή αυτός ο χρόνος μπορεί να ποικίλει άνάλογα με το κάθε σώμα”,” πιθανόν να υπάρξει μια μερική απόκλιση!
  • Οι μύες θυμούνται:  Για όσους απο εσάς γυμνάζεστε γενικά είναι πολύ πιο πιθανόν να παρατηρήσατε μέσα στις διακοπές μια μερική μεταβολή των κιλών είτε ως προς την ανιούσα είτε ως προς την κατιούσα αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.  Για εσάς τους ίδιους λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα αφου τα κύτταρα των μυικών ινών έχουν μνήμη! Άλλο είναι λοιπόν να κάνεις ανάγνωση για εκμάθηση και άλλο να φρεσκάρεις την μνήμη σου μέσω της επανάληψης των ήδη γιγνωσθέντων!
  • Ψυχολογία: Και όταν λέμε ψυχολογία εννοούμε την καλή! Σίγουρα αισθανόμαστε κάπως άβολα όταν επιστρέφουμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας όμως έχει και αυτή τα καλά της! Δραστηριοποιύμαστε ξανά γινόμαστε παραγωγικοί και ως εκτούτου επωμιζόμαστε τα όποια οφέλη. Κακή ψυχολογία σημαίνει κακή διάθεση η οποία με την σειρά της συνεπάγεται σε αυξημένη πιθανότητα τραυματισμών κατά την σωματική δραστηριότητα λόγω έλλειψης συγκέντρωσης επιπλοκές στην υγεία και αισθητά μειωμένη αποδοτικότητα καθώς και μέγιστη αρνητική επιρροή στο σώμα ως προς το φαίνεσθαι αλλά και το πνεύμα λόγω αύξησης παραγωγής της κορτιζόλης μίας στρεσογόνους ορμόνης η οποία μας επιτίθεται με τον χειρότερο τρόπο.
  • Καταχρήσεις ώρα μηδέν: To οτι απουσιάζαμε απο το γυμναστήριο πολλές μέρες δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πεσουμε ξανά με τα μούτρα σε αυτό! Λαμβάνοντας υπ’όψιν την σωματική δραστηριότητα του καθενός που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο απο αυτόν των διακοπών καθώς και την περίοδο απουσίας απο την άσκηση”,”  το σώμα χρειάζεται και τον ανάλογο χρόνο για να εναρμονιστεί με το καινούριο του περιβάλλον. Μην βιαστείτε λοιπόν να δείτε αποτελέσματα διότι το πιθανότερο είναι να κουραστείτε γρηγορότερα και αντί να αυξήσετε συστηματικά τον ρυθμό έντασης να τον μειώσετε κάτι που θα έρθει αντιμέτωπο με τα επιθυμητά οφέλη!