fbpx

Έτσι γίνεται το καλύτερο κούρεμα ή ξύρισμα της περιοχής του «μικρούλη» σου!

Έτσι γίνεται το καλύτερο κούρεμα ή ξύρισμα της περιοχής του «μικρούλη» σου!

Αν αφήνεις την περιοχή γύρω από τον «μικρούλη» σου ή αλλιώς το εργαλείο σου ατημέλητη, αυτό σίγουρα δεν αρέσει στις περισσότερες για να μη πούμε σε καμία!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 4 λάθη της ατομικής καθαριότητας που κάνουμε ασυναίσθητα

 

Από την άλλη η περιποίηση της επίμαχης περιοχής είναι και θέμα υγείας!

Τι κάνεις λοιπόν και πως περιποιέσαι τέλεια την περιοχή που …βολεύεται ο «μικρούλης» σου;

 

  1. Διατήρησε τις ισορροπίες του τριμαρίσματος

Αν δεν ξυρίσεις την περιοχή γύρω από το «εργαλείο» σου, αλλά αποφασίσεις απλά να την κουρέψεις, τότε κόντυνε και τις τρίχες σου στο στομάχι και στο στήθος για να διατηρήσεις τις ισορροπίες.

 

  1. Κόψε τις τρίχες σου πριν ξυριστείς

Αν έχεις πάρει την απόφαση να ξυρίσεις την «κάτω περιοχή», τότε φρόντισε πρώτα να κόψεις τις τρίχες σου για να καθαρίσεις το σημείο.  Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι, αλλά δεν θέλεις να έχεις ατυχήματα, κούρεψε λίγο τις τρίχες χρησιμοποιώντας μια συσκευή κουρέματος!

 

  1. Κάνε ένα κρύο μπάνιο… αν θες να ξυρίσεις!

Αν θέλεις ένα απαλό αποτέλεσμα, φρόντισε να πλυθείς με κρύο νερό πριν ξυρίσεις την περιοχή, ή να ξυριστείς ενώ κάνεις ένα κρύο μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα σου θα είναι λιγότερο ευάλωτο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα gel ξυρίσματος και βεβαιώσου ότι δε βιάζεσαι και κάνεις μικρές και απαλές κινήσεις. Όπως και στο πρόσωπο, έτσι και εδώ μετά το ξύρισμα, βάλε ένα άοσμο after shave.

 

  1. Κάνε το ξύρισμα μέρος της καθημερινότητας σου

Για να αποφύγεις τον κίνδυνο ερεθισμών και επανεμφάνισης των τριχών, καλό θα ήταν να συνεχίζεις να ξυρίζεσαι και να το κάνεις μέρος της καθημερινότητας σου. Μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό προϊόν για να αποφύγεις τις κοκκινίλες.

 

  1. Τι να κάνεις σε περίπτωση συγκάματος

Σε όλους μας μπορεί να έχει συμβεί. Το σύγκαμα, όπου κι αν είναι αυτό, είναι αρκετά επίπονο και μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση να κάνεις οτιδήποτε. Αν ποτέ βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, τότε καλό θα ήταν να προσθέσεις λίγη κρέμα για το σύγκαμα. Αν απλά είσαι προνοητικός και θέλεις να προλάβεις μια δυσάρεστη κατάσταση, τότε δοκίμασε ένα προϊόν που αποτρέπει την τριβή του δέρματος καθώς του επιτρέπει να γλιστράει.

 

  1. Βάλε σλιπάκι

Κάτι ακόμη που μπορεί να σε βοηθήσει είναι η αλλαγή του εσωρούχου σου. Αντί να βάλεις μποξεράκι, προτίμησε να φορέσεις σλιπάκι.