fbpx

Έτσι γυρνάς έξυπνα από τη Χαλκιδική και …τρως λιγότερο μποτιλιάρισμα

Έτσι γυρνάς έξυπνα από τη Χαλκιδική και …τρως λιγότερο μποτιλιάρισμα

Σωτηρία δεν υπάρχει στην επιστροφή από τη Χαλκιδική. Όπως και να έχει το μποτιλιάρισμα θα το φας, όμως υπάρχουν κάποιες απλές και έξυπνες λύσεις να μειώσεις τη ζημιά και να μην ταλαιπωρηθείς πολύ!

Αν δεν έχεις επιλέξει να επιστρέψεις από τα ξημερώματα, τότε μείνε και απόλαυσε τη θάλασσα, χωρίς να αγωνιάς για την επιστροφή και το μποτιλιάρισμα στη Μουδανίων. Πριν ξεκινήσεις όμως για τη Θεσσαλονίκη κάνε έναν έλεγχο στα νερά του αυτοκινήτου σου… έτσι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!

Προτίμησε πάντως να ξεκινήσεις την επιστροφή σου με το φως της μέρας, απλά επειδή η οδήγηση είναι πιο ξεκούραστη και το οπτικό σου πεδίο μεγαλύτερο.

Άφησε πίσω σου τα νεύρα και ξέχνα τις εναλλακτικές διαδρομές από τα …κορφοβούνια ή τα …χωράφια, το μόνο που θα κερδίσεις αν ακολουθήσεις εναλλακτικές διαδρομές θα είναι μπόλικη οδήγηση, κούραση και χαμένα καύσιμα. Ο χρόνος είναι περίπου ο ίδιος , αφού σίγουρα δεν θα είσαι ο μόνος που θα σκεφτεί να ακολουθήσει εναλλακτική διαδρομή.

Διάλεξε λοιπόν τον συντομότερο δρόμο από το σημείο που βρίσκεσαι κάπου στη Χαλκιδική και ξεκίνα αδιαφορώντας για τη κίνηση που θα συναντήσεις.

Οπλίσου με υπομονή. Το μποτιλιάρισμα είναι δεδομένο, επομένως βάλτο στον προγραμματισμό σου και ξεκίνα.

Άφησε πίσω τα νεύρα σου και οδηγά σύμφωνα με τη ροή της κυκλοφορίας. Ξέχνα τις παρακινδυνευμένες προσπεράσεις, αφού ουσιαστικά δεν κερδίζεις παρά ελάχιστα λεπτά χρόνου στη συνολική διαδρομή.

Η μοναδικές περιπτώσεις που μπορείς να κερδίσεις ακολουθώντας εναλλακτικές διαδρομές είναι ελάχιστες και συγκεκριμένες:

– Αν είσαι για παράδειγμα στο δεύτερο πόδι, είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις τον δρόμο μέσω Πολυγύρου, αφού τη Μουδανίων θα επιλέξουν όσοι βρίσκονται στο πρώτο πόδι.

– Αν πάλι είσαι αρκετά τολμηρός και έχεις χρήματα για καύσιμα και όρεξη για οδήγηση …και βρίσκεσαι στο δεύτερο πόδι, μια εναλλακτική είναι να φύγεις προς Στρατώνι, από εκεί να πας προς Ασπροβάλτα και μετά να επιστρέψεις μέσω Εγνατίας Οδού… Τρελό δρομολόγιο, αλλά αν κατοικείς δυτικά της Θεσσαλονίκης ίσως αυτό αποτελεί εναλλακτική!

– Αν έχει φτάσει πριν την Καρδία και το μποτιλιάρισμα γίνεται χειρότερο, τότε μπορείς να προτιμήσεις να κόψεις δρόμο βγαίνοντας από κάποια έξοδο του αυτοκινητοδρομου. Βέβαια για να συμφέρει η διαδρομή θα πρέπει να κατοικείς κάπου στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Αν όμως κατοικείς δυτικά δεν σε συμφέρει αυτή η παράκαμψη.

Σε γενικές γραμμές το μποτιλιάρισμα είναι αναπόφευκτο. Επομένως οπλίσου με υπομονή και να έχεις το νου σου στους ανυπόμονους που νομίζουν ότι οδηγούν σε αγώνα WRC!!!