fbpx

Έτσι επιλέγεις έξυπνα και σωστά την ασφάλεια του οχήματος σου

Έτσι επιλέγεις έξυπνα και σωστά την ασφάλεια του οχήματος σου

Πόσο εύκολη είναι η επιλογή μιας ασφάλειας για ένα αυτοκίνητο;  Αν την κάνεις χωρίς να το πολυψάξεις πολύ εύκολη. Επικοινωνείς με κάποιο ασφαλιστή, δίνεις τον αριθμό κυκλοφορίας και τα στοιχεία σου, σου λέει το ασφάλιστρο και αυτό ήταν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί θα είναι οι περιορισμοί και οι ποινές για τα ηλεκτρικά πατίνια!

 

Αυτό ήταν βέβαια αλλά το πιθανότερο είναι και να έχεις χάσει χρήματα μιας και το ασφάλιστροo θα είναι σίγουρα ακριβό και αν συμβεί το απρόοπτο να διαπιστώσεις πως δεν έχεις κάποια σημαντική κάλυψη που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση ή να ταλαιπωρηθείς γιατί η εταιρεία που επέλεξες έτσι στα γρήγορα δεν ήταν και η πλέον αξιόπιστη.

Αν αποφασίσεις να κάνεις μια έρευνα αγοράς για να καταλήξεις στην πιο συμφέρουσα επιλογή τότε θα βρεθείς αντιμέτωπος, μιας και δεν είσαι ειδικός, στην κυριολεξία με ένα χάος.

 

 

Πάμπολλες ασφαλιστικές εταιρείες που δεν μπορείς και δεν ξέρεις να τις αξιολογήσεις, εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες προγράμματα που διαφέρουν στις καλύψεις, στις λεπτομέρειες και στις τιμές, απουσία σωστής πληροφόρησης για το τι ταιριάζει στην περίπτωσή σου ή για τυχόν εκπτώσεις που δικαιούσαι, όροι που δεν καταλαβαίνεις απόλυτα… Χάος…

Στην κυριολεξία, που για να το ξεδιαλύνεις, αν το ξεδιαλύνεις, θα χρειαστείς πολύ χρόνο – τη στιγμή που χρειάζεσαι άμεσα το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σου για να μπορείς να το κυκλοφορήσεις νόμιμα και ξέγνοιαστος- και το αποτέλεσμα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, για να μην πούμε βεβαιότητα, πως δεν θα είναι το καλύτερο δυνατό.

Η κατάσταση φαίνεται αδιέξοδη και αγχωτική, αλλά δεν είναι.

Γιατί υπάρχουν εξειδικευμένες πλατφόρμες για τη σύγκριση τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου που έχουν κάνει από πριν όλη αυτή την έρευνα και την επιλογή που για έναν μη ειδικό φαίνεται βουνό.

Μαθαίνεις για παράδειγμα αν δικαιούσαι εκπτώσεις, ότι πρέπει να αναπροσαρμόζεις την αξία του αυτοκινήτου γιατί σε περίπτωση π.χ. κλοπής η αποζημίωση γίνεται με βάση την τρέχουσα αξία αγορά και δεν υπάρχει λόγος κανένας μα κανένας λόγος να επιβαρύνεσαι, ότι υπάρχουν κλίμακες απαλλαγής για τις καλύψεις πυρός, κλοπής και μικτής που επηρεάζουν το τελικό ασφάλιστρο. Το οποίο επηρεάζεται και από το χρόνο ασφάλισης, που όσο πιο μεγάλος είναι τόσο μεγαλύτερη είναι και η έκπτωση.