fbpx

Έτσι θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου πριν τις διακοπές

Έτσι θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου πριν τις διακοπές

Αποτοξίνωση πριν τις διακοπές; Καλό θα είναι να την κάνεις επειδή στις διακοπές το σίγουρο είναι ότι θα ξεφύγεις και καλό θα είναι να πας «καθαρός» οργανισμός στις διακοπές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το ελληνικό φαγητό που σε προστατεύει πολλαπλά!

 

Οι μέθοδοι αποτοξίνωσης δεν υποστηρίζονται από έναν γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα σε 1-2 εβδομάδες οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την προσπάθεια για αποτοξίνωση και επιστρέφουν στις πρότερες συνήθειές τους.

Χρειαζόμαστε όλα τα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά (καροτενοειδή, φλαβονοειδή κλπ) που υποστηρίζουν τα ένζυμα και τις μεταβολικές διαδικασίες που εμπλέκονται στις φάσεις 1-3 της φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού.

 

Αυτά θα τα βρείτε στις ακόλουθες τροφές:

 

  • Λαχανικά: Είναι σημαντική η ουσία αλλικίνη σε κρεμμύδια, σκόρδο, σχοινόπρασο και πράσα
  • Πράσινα: Μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, κινεζικό λάχανο (bok choy), λάχανο, κουνουπίδι, λάχανο kale, ραπανάκια, χρένο, γογγύλια και κάρδαμο
  • Άλλα πράσινα: Τεύτλα, σέλινο, αγγούρι και σπανάκι
  • Φρούτα: Αβοκάντο, βακκίνια, βατόμουρα, μήλα, αχλάδια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, πορτοκάλια και φλούδες εσπεριδοειδών
  • Όσπρια: Φακές, φασόλια, αρακάς και ρεβίθια
  • Λίπη: Ελαιόλαδο, έλαιο canola, αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας, φουντούκια και φιστίκια
  • Βότανα και μπαχαρικά: Δεντρολίβανο, κύμινο, κουρκούμη, σπόροι και έλαιο από άνηθο
  • Θαλασσινά: Άγριος σολομός και σαρδέλες
  • Ζωικές πρωτεΐνες: Κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής, γαλοπούλα και άγρια θηράματα (κρέας από “κυνήγι”)
  • Αποτοξίνωση: Βασικά σημεία που πρέπει να πάντα να θυμάστε
  • Πρέπει να καταναλώνετε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα λαχανικά και φρούτα καθημερινά
  • Επιλέγετε τροφές που είναι ολικής άλεσης, όχι επεξεργασμένες και χωρίς συνθετικές ουσίες
  • Πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 6 ποτήρια νερού την ημέρα
  • Εξασφαλίστε την βέλτιστη λειτουργία του εντέρου με την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως (κριθάρι, κινόα, καλαμπόκι, νιφάδες βρώμης και άγριο/καστανό ρύζι)

 

Πηγή: health24.com