
Έτσι θα αποφασίσεις τι είδους σώμα θες πραγματικά να χτίσεις αυτό τον χειμώνα
Το σώμα σου για σένα μπορεί να είναι μια χαρά, όμως αν διαπίστωσες ότι για … τα βλέμματα ή τις υποψήφιες σχέσεις δεν είναι τότε και αυτό δεν σε νοιάζει! Ο λόγος είναι απλός, σώμα δεν χτίζουμε για να μας βλέπουν, αλλά για τον ίδιο μας τον εαυτό. Το ερώτημα είναι βέβαια τι σώμα θέλεις πραγματικά να χτίσεις!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που είναι καλό να διώξεις όσο μεγαλώνεις!
Σώμα fit, σώμα πολύ μυώδες –κάποιοι το λένε φουσκωτό-, fit και μυώδες; Ότι σώμα αποφασίσεις να χτίσεις είναι δική σου επιλογή όμως πρέπει να υπολογίσεις κάποια πράματα και ένα βασικό είναι η συμμετρία.
Δες λοιπόν ποια είναι αυτά τα στάνταρντ των πρακτορείων μοντέλων που βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες:
Στήθος: Πρέπει να έχει το διπλάσιο ακριβώς από την περιφέρειας ενός μηρού και για να επιτευχθεί αυτή η αναλογία ο μηρός θα πρέπει να είναι κατά 1,75 φορές μεγαλύτερος από την περιφέρεια του γονάτου του ποδιού!
Ώμοι: Η αναλογία μέσης – ώμου θα πρέπει να είναι περίπου στο 60%. Αν είσαι στο 40% ή 50% τότε ο κορμός σου δείχνει σχεδόν αγύμναστος αν πάλι είναι περισσότερο από 70 με 80% τότε είναι υπερβολικό.
Μέση: Για να βρεις αν έχεις την ιδανική μέση τότε θα πρέπει να μετρήσεις την περιφέρεια της λεκάνης. Η μέτρηση της μέσης σου πρέπει να βγάλει ότι είναι το 85% στης μέτρησης της λεκάνης.
Γοφοί: Η αναλογία μέσης και ισχύων θα πρέπει να είναι στο 90%
Πόδια: Το συνολικό μήκος του μηρού μετρώντας από το ισχίο μέχρι την επιγονατίδα θα πρέπει να είναι περισσότερο από 55% του μήκους της κνήμης δηλαδή από την επιγονατίδα μέχρι τον αστράγαλο. Η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου
Πως θα το κάνεις
Για να κάνεις όμως αυτό το σώμα που θέλεις, ακολούθησε αυτές τις απλές τακτικές και όσο για το μέγεθος του V αυτό το αποφασίζεις εσύ και ανάλογα εντείνεις ή όχι την προπόνηση:
Κάνε διαλειμματική προπόνηση: Γίνεται πολλή συζήτηση (και υπάρχει αντιπαράθεση) σχετικά με το θέμα της αερόβιας άσκησης όταν εσύ προσπαθείς για μυϊκή ανάπτυξη και όγκο. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί η αερόβια προπόνηση μπορεί να προσφέρει όφελος σε όσους θέλουν να γίνουν μυϊκά μεγαλύτεροι και δυνατότεροι. Όχι μόνο βελτιώνεται το καρδιαγγειακό βελτιώνοντας και την ποιότητα της προπόνησης, αλλά σου επιτρέπει να τρως περισσότερες θερμίδες και να είσαι σε φόρμα. Κάνε spint all out για ένα λεπτό και στη συνέχεια μείωσε την ένταση για δύο λεπτά. Κάνε το αυτό για τριάντα λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.
Κάνε συνδυαστικές ασκήσεις: Προτίμησε συνδυαστικές ασκήσεις και λιγότερες ασκήσεις απομόνωσης. Η επιλογή των ασκήσεων που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες μυών σού δίνει τη δυνατότητα να απασχολείς περισσότερο τους μυς ταυτόχρονα ,χωρίς να τους εξαντλείς πάρα πολύ γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα έχεις περισσότερη ενέργεια για την προπόνηση, αλλά δουλεύοντας περισσότερο τους μυς, οι ορμόνες που θα απελευθερώνονται κατά την άσκηση θα συμβάλλουν στην καύση περισσότερων θερμίδων.
Δώσε σημασία στο δικό σου βάρος: Το να γίνεις bodybuilder είναι πραγματικά πολύ δύσκολο και χρονοβόρο: απαιτεί ειδική διατροφή και άρση βαρών μεταξύ άλλων. Έτσι, εάν σκέφτεσαι ότι θα σηκώσεις μερικά βάρη για να τονώσεις τους μυς δεν θα τα καταφέρεις τόσο εύκολα. Κάνε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου: χτίζουν μυϊκή μάζα, βελτιώνουν το μεταβολισμό, καίνε θερμίδες και επιταχύνουν την απώλεια βάρους.