fbpx

Έτσι θα βάλεις «τάξη» στο ξύπνημα σου και θα αδράξεις τη μέρα!

Έτσι θα βάλεις «τάξη» στο ξύπνημα σου και θα αδράξεις τη μέρα!

Άδραξε τη μέρα! Η φράση Carpe Diem έγινε ευρύτερα γνωστή από την ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» όπου ο αξέχαστος Robin Williams εξηγεί τι σημαίνει η φράση Carpe Diem.  Ότι ώρα και να κοιμηθείς το βράδυ το πρωί θα πρέπει να σηκωθείς μια συγκεκριμένη ώρα και εκείνο το ρημάδι το ξυπνητήρι είναι σκέτο βασανιστήριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φαγητό πριν από τη προπόνηση ή μετά; Μάθε αν υπάρχει πράγματι υπάρχει απάντηση

 

Τι κάνεις λοιπόν για να μην αργήσεις και για να προλάβεις να φας το πολύτιμο πρωινό σου και στη συνέχεια να αδράξεις τη μέρα σου;

Κάνε τη κίνηση μηχανικά μόλις ακούσεις το ξυπνητήρι και σήκω χωρίς να διστάσεις ούτε στιγμή.

Καλό θα είναι να κοιμάσαι γυμνός ή με το εσώρουχο, χειμώνα καλοκαίρι. Άλλωστε αυτό συνιστούν και οι γιατροί για τον πιο υγιεινό ύπνο.

Έτσι λοιπό μόλις σηκωθείς όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Το επόμενο βήμα είναι να μείνεις για μερικά λεπτά καθιστός στο κρεβάτι και να ανασυντάξεις το μυαλό σου αφήνοντας το να ξυπνήσει ήρεμα. Σκέψου τι έχεις να κάνεις και σήκω σιγά σιγά από το κρεβάτι και σίγουρα θα τα προλάβεις όλα.

Άδραξε τη μέρα σημαίνει σε απλά ελληνικά ζήσε την! Ζήσε την κάθε στιγμή του 24ώρου νιώσε την δημιούργησε και αυτό σίγουρα δεν μπορείς να το πετύχεις αρχίζοντας την μέρα… στραβά έτσι απλά από συνήθεια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις ντουζ

 

Θα μας πείτε ότι όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Φυσικά και δεν είναι  ωστόσο η τεχνική είναι πολύ απλή και ίσως ρουτινιάρικη για κάποιους. Μια μέρα μπορεί να αρχίσει στραβά και μπορεί να τελειώσει τέλεια. Μπορεί να αρχίσει τέλεια αλλά μπορεί να τελειώσει στραβά. Όπως και να έχει αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χαλάει τον προγραμματισμό και τις συνήθειες σου.

Άδραξε τη μέρα σημαίνει να την ζήσεις μέχρι το κάθε της λεπτό με τις χαρές τις με τις λύπες της με τα ζόρια της.

Και μια καλή μέρα αρχίζει πάντα με ένα καλό πρωινό ξύπνημα είτε προλαβαίνεις να φας πρωινό… είτε όχι. Είτε προλαβαίνεις να πας για τρέξιμο είτε όχι. Όμως σίγουρα προλαβαίνεις να κάνεις ένα ντουζ και να περιποιηθείς τον εαυτό σου πριν ξεκινήσει η μέρα.

Εκείνες τις στιγμές που το νερό τρέχει πάνω σου  σκέψου και προσπάθησε να προγραμματίσεις σωστά την ημέρα σου. Βέβαια θα ήταν καλύτερα να είχες χρόνο να κάνεις ένα μισάωρο πρωινό τρέξιμο με λίγες ασκήσεις. Να φας ένα καλό πρωινό να κάνεις ένα καλό μπάνιο και να βγεις να αντιμετωπίσεις τον κόσμο με χαμόγελο. Αλλά ακόμα και όλα αυτά να μην κάνεις μια πρωινή προσωπική περιποίηση είναι αρκετή για την ψυχοσύνθεση σου.

Μην αφήσεις τίποτα στην ημέρα σου να πάει χαμένο. Μην αφήσεις δευτερόλεπτο κενό ακόμα και αν δεν έχει τίποτα να κάνεις μπορείς να βρεις κάτι αντί να στηθείς στη τηλεόραση αποχαυνωμένος.