fbpx

Έτσι θα κάνεις ένα συναρπαστικό και ασφαλές χειμερινό ταξίδι με την μοτοσικλέτα σου!

Έτσι θα κάνεις ένα συναρπαστικό και ασφαλές χειμερινό ταξίδι με την μοτοσικλέτα σου!

Χρησιμοποιείς τη μοτοσικλέτα σου όλο το χρόνο, αλλά τα ταξίδια τα πηγαίνεις μόνο το καλοκαίρι ή βαριά …βαριά το φθινόπωρο ή την άνοιξη που ο καιρός είναι «μαλακός».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 tips να αντιμετωπίσεις τον επικίνδυνο συνδυασμό βροχής και χειμώνα

 

Η αλήθεια είναι ότι ένα χειμερινό ταξίδι με την αγαπημένη σου μοτοσικλέτα έχει άλλη αίσθηση αλλά για να το χαρείς θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράματα.

Δες ποια είναι αυτά:

 

  1. Τα λάστιχα που κρυώνουν

Πολλές μέρες του χειμώνα επικρατεί παγωνιά και ξηρασία. Τότε και πάλι χρειάζεται προσοχή, αφού τα λάστιχα δεν ζεσταίνονται. Επομένως ξέχνα τα τρελά πλαγιάσματα που κάνεις το καλοκαίρι. Συνετή οδήγηση για να είσαι πάντα όρθιος.

 

 

  1. Ξεφούσκωσε…

Στο πολύ και ξερό κρύο ξεφουσκώνουμε τα λάστιχα μειώνοντας έτσι τη πίεση μια ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο το λάστιχο ζεσταίνεται γρηγορότερα και έτσι πιάνει καλύτερα.

 

  1. Δεν πρέπει να τρέμεις

Απαιτείται καλό ντύσιμο. Αν εμείς τρέμουμε, θα τρέμει και η μηχανή, λέει ο Νίκος Λαουτάρης και εξηγεί: Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να φοράμε πολλά ρούχα. Απλά να είναι ζεστά και εφαρμοστά. Το μπουφάν δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο νούμερο και να αφήνει κενά. Ο αέρας που περνά είναι σίγουρο ότι θα μας κρυώσει. Το μπουφάν θα πρέπει να είναι ακριβώς το νούμερο μας, για να μας κρατάει ζεστούς και φυσικά αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να φοράμε και γάντια.

 

 

  1. Πρόσεχε το δικό σου …πατούμενο!

Ακόμα και αν μην φοράς μπότες για μηχανή τότε μπορείς να μη κρυώνεις. Φρόντισε στο ταξίδι να μην φοράς αθλητικά ή sneakers ή κάποιο άλλο παπούτσι έκτος από μπότα ή μποτάκι.

 

  1. Οι κάλτσες είναι σημαντικές

Αν είσαι της …μόδας και φοράς κοντή κάλτσα αφήνοντας …γυμνό τον αστράγαλο, μη το επιλέξεις αυτό στο ταξίδι. Άσε τη μόδα και μη φοράς αθλητικά παπούτσια με κοντή κάλτσα, ασχέτως αν η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς! Αν το κάνεις είναι λογικό να κρυώνεις, αφού παγωμένα πόδια, σημαίνει και παγωμένο σώμα.

 

  1. Άσε το …μάλλινο γάντι

Αν φοράς οτιδήποτε άλλο γάντι εκτός από εκείνα τα χειμερινά της μηχανής τότε τα χέρια ξυλιάζουν και φυσικά η οδήγηση γίνεται επικίνδυνη.

 

 

  1. Ντύσου καλά αλλά όχι βαριά από μέσα

Το μάλλινο ή το μακό μπλουζάκι που μπορεί να φοράς κάτω από το χειμερινό μπουφάν της μηχανής είναι βέβαιο ότι δεν κρατάει θερμοκρασία και σε ένα ταξίδι θα σε κάνει να ξεπαγιάσεις. Προτίμησε ισοθερμικό μπλουζάκι και ένα φούτερ με κουκούλα που όχι μόνο θα συμπληρώσει τη «μόνωση» του μπουφάν της μηχανής, αλλά η κουκούλα θα λειτουργήσει και ως κασκόλ κλείνοντας καλά τον λαιμό ώστε να μην μπαίνει αέρας.

 

  1. Το ακατάλληλο μπουφάν σε παγώνει

Αν θεωρείς ότι το καλό μπουφάν που φοράς στο χιονοδρομικό κάνει για τη μηχανή και ειδικά για χειμερινό ταξίδι, τότε είναι βέβαιο ότι θα παγώσεις. Από την άλλη δεν έχει τις προστασίες που έχουν τα μπουφάν για μηχανή, δεν αντέχει και στην ένταση του παγωμένου αέρα που πολλαπλασιάζει την αίσθηση του κρύου όταν οδηγάς τη μηχανή σου.

 

  1. Μη ξεχνάς ανοικτούς τους αεραγωγούς

Είναι πολλές φορές που ξεχνιούνται ανοιχτοί από το καλοκαίρι. Μάλιστα σε μερικά κράνη είναι δυσδιάκριτο πότε είναι κλειστοί και πότε ανοιχτοί. Έλεγξε και φρόντισε να τους κλείσεις αν έχουν ξεχαστεί ανοιχτοί.