fbpx

Έτσι θα κάνεις …γλυπτική στους κοιλιακούς σου! (Video)

Έτσι θα κάνεις …γλυπτική στους κοιλιακούς σου! (Video)

Αν θέλεις να έχεις σμιλεμένους κοιλιακούς χρειάζεται χρόνος, συντονισμός στη διατροφή και φυσικά ασκήσεις που ξεφεύγουν από τους κλασσικούς κοιλιακούς του πάγκου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 tip για να κάνεις την πιο πετυχημένη κυκλική προπόνηση και να κάψεις λίπος (Video)

 

Για να το πετύχεις δες τι πρέπει να κάνεις:

 

 

  1. Όχι υδατάνθρακες πριν την προπόνηση

Οι υδατάνθρακες πριν την προπόνηση μπορεί να σου δώσουν την ενέργεια αλλά μπορεί επίσης να μειώσουν την ικανότητά να κάψεις λίπος. Αποφάσισε τι θέλεις περισσότερο: να βγάλεις απλώς την προπόνηση ή να εμφανιστούν οι κοιλιακοί σου;

 

 

  1. Πίνε πράσινο τσάι

Σύμφωνα με μελέτη 12 εβδομάδων, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, διαπιστώθηκε ότι υπέρβαρα άτομα που έπιναν πράσινο τσάι πριν από την άσκηση, έκαιγαν περισσότερο λίπος. Οι επιστήμονες το αποδίδουν στη φυσική χημική ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη (EGCG για συντομία), και η οποία συνδέεται με έναν μακρύ κατάλογο ευεργετημάτων για την υγεία. Σειρά μελετών και αναλύσεων που δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Obesity κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η επιγαλλοκατεχίνη επιδρά θετικά αν και σε μικρό βαθμό στην απώλεια και στη διατήρηση του σωματικού βάρους», λόγω της δυνατότητας που δίνει στο σώμα να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος ως πηγή καυσίμων. Δεν χρειάζονται πολλά. Ένα με δύο φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν την EGCG.

 

 

  1. Φάε «καθαρά»

Δεν είναι μυστικό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού εκτός από τα όποια θρεπτικά συστατικά, προσθέτουν στο σώμα και ουσίες που όχι μόνο δεν είναι απαραίτητες, αλλά συχνά είναι και βλαβερές. Ενώ, επίσης, άλλες φορές κατά την επεξεργασία τους, αφαιρούνται συστατικά πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό π.χ. το χρώμιο. Το χρώμιο είναι ιχνοστοιχείο που υπάρχει σε τρόφιμα όπως στα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα κρέατα και τα λαχανικά. Είναι απαραίτητο για την φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη του ανθρώπου και σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, έχει συνδεθεί με τις επιθυμίες και το αίσθημα κορεσμού. Το πρόβλημα είναι ότι στα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα αφαιρείται το χρώμιο. Για τον λόγο αυτό, και σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν βοηθάνε στην ανάδειξη των κοιλιακών.

 

 

  1. Φάε πρωτεΐνη

Οι διατροφολόγοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Αθλητικής Διατροφής συνιστούν στους αθλητές ταχύτητας και αντοχής να καταναλώνουν 1,7 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στην αποκατάσταση και την αναγέννηση των μυών μετά την προπόνηση, ενώ επίσης βοηθάει στην εμφάνιση των κοιλιακών. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, στο γεγονός ότι «οι πρωτεϊνικές δίαιτες αυξάνουν τις ώρες αίσθησης του κορεσμού, την θερμογένεση, την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, την ισορροπία των πρωτεϊνών και την οξείδωση του λίπους». Με απλά λόγια, η πρωτεΐνη σας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα και αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο μπορείτε να κάψετε το λίπος, απλώς με την πέψη της ίδιας της πρωτεΐνης. Μια διαδικασία γνωστή ως «θερμική επίδραση της σίτισης».