fbpx

Έτσι θα κάνεις εύκολα πεντανόσιμο γεμιστό θράψαλο!

Έτσι θα κάνεις εύκολα πεντανόσιμο γεμιστό θράψαλο!

Το γεμιστό θράψαλο δεν είναι μόνο μεζές για τη ταβέρνα αλλά ούτε και απλώς ένα νηστίσιμο φαγητό. Αποτελεί ένα πρώτης τάξεως διατροφικό πιάτο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπρόκολο με αυγά μάτια, ένα νόστιμο γεύμα πλήρως διατροφικό

 

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο σαν φαγητό αλλά δεν είναι. Μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα.

Δες πως γίνεται:

 

Υλικά:

4 θράψαλα μεσαίου μεγέθους

200 γραμμάρια ρύζι γλασέ

Φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.γ. πολτός ντομάτα

1 κ.σ. μουστάρδα

1 σφηνάκι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, σκόρδο, κουρκουμά

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το θράψαλο. Κρατάμε το σώμα τους.

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και την ουρά.

Τα σωτάρουμε για 10 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με όλα τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα θράψαλα. Όχι πολύ γιατί θα βράσει και άλλο το ρύζι και θα γίνουν σφιχτά.

Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε την γέμιση που περίσσεψε και περιχύνουμε με νερό για να σκεπαστούν τα θράψαλα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.