fbpx

Έτσι θα κάνεις τα καλύτερα κεφτεδάκια ή μπιφτέκια κοτόπουλου!

Έτσι θα κάνεις τα καλύτερα κεφτεδάκια ή μπιφτέκια κοτόπουλου!

Αν σου αρέσει το κοτόπουλο μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις μπιφτέκια ή κεφτεδάκια, εσύ θα επιλέξεις τι από τα δύο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι κάνεις τα νόστιμα μανιτάρια αλά funghi trifolati

 

Είναι σχετικά εύκολο και δεν παίρνει πολύ ώρα. Σίγουρα είναι πιο υγιεινό από τα κατεψυγμένα!

 

Δες τι θα χρειαστείς:

600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς τις πέτσες (περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο), κρύος από το ψυγείο

1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι (ή και τα δύο)

τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι (σε μπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ούζο ή τσίπουρο ή ξίδι από λευκό κρασί

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, ολικής άλεσης ή λευκό, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο

καλά αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με 4 – 5 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο, για 4 – 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με κρύο νερό (ή προσθέτοντας λίγο τριμμένο πάγο).

Βάζεις μια λαδόκολα στο ταψι και πλάθεις μικρούς κεφτέδες ή μπιφτεκάκια ανάλογα με την όρεξη σου και τους βάζεις στο ταψί.

Μετά το βάζεις όλο στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά για να σφίξουν.

Ψήνουμε κατευθείαν σε καλά ζεσταμένο γκριλ για 8 – 10 λεπτά περίπου!