fbpx

Έτσι θα κάνεις τα πιο τέλεια και αφράτα μπιφτέκια

Έτσι θα κάνεις τα πιο τέλεια και αφράτα μπιφτέκια

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μπιφτέκια; Είναι ένα φαγητό που είτε κάνεις διατροφή, είτε όχι αποτελεί μια καλή επιλογή ενώ συνδυάζεται άνετα με λαχανικά, ρύζι ή και πατάτες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις την τέλεια λιχουδιά: Ρολό κιμά γεμιστό με καπνιστό τυρί, παρμεζάνα και προσούτο!

 

Τα μπιφτέκια που συνδυάζονται το ίδιο ευχάριστα με σαλάτα, αλλά και πατάτες τηγανιτές ή φούρνου και γίνονται λαχταριστά burgers, έχουν πολλούς οπαδούς.

Γι αυτό μία βασική συνταγή για ζουμερά μπιφτεκάκια είναι απαραίτητη.

 

Υλικά

650γρ. κιμά μοσχαρίσιο

Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες

½ φλιτζάνι γάλα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.