fbpx

Έτσι θα κάνεις τις πιο τέλειες μπριζόλες στον φούρνο!

Έτσι θα κάνεις τις πιο τέλειες μπριζόλες στον φούρνο!

Αν νομίζεις ότι οι μπριζόλες στον φούρνο είναι μπελαλίδικο φαγητό …πλανάσαι! Είναι τόσο εύκολο που μπορείς μάλιστα να τις κάνεις ζουμέρες και γκουρμεδιάρικες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις την καλύτερη πίστα σα να είσαι γεννημένος …Ιταλός!

 

Βασικά χρειάζεσαι χοιρινές μπριζόλες  και προαιρετικά πατάτες εκτός αν τις συνοδεύσεις με πουρέ ή με ρύζι.

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με αποτέλεσμα πεντανόστιμες και τρυφερές μπριζόλες σαν λουκούμι.

 

Υλικά:

5 χοιρινές μπριζόλες (1 – 1,2 κιλά)

1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ.τσαγιού νερό

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)

2 πιπερίες κόκκινες

1 ποτήρι λευκό κρασί

 

Αν αποφασίσεις να τις συνοδεύσεις με πατάτες χρειάζεσαι και μια η δύο μεγάλες πατάτες!

 

Εκτέλεση

Bάζεις τις μπριζόλες σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπολ χτυπάς καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί.

Ρίχνεις το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου, να πάει παντού το μείγμα.

Το κρασί το ρίχνεις στη μισή ώρα ψησίματος.

Έπειτα, ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσεις μία φορά.

Αν αποφασίσεις να προσθέσεις πατάτες, θα πρέπει να τις κόψεις σε μικρά κομματάκια (να μην ξεπερνούν το ύψος της μπριζόλας) και να τις βάλεις στο ταψί γύρω από τις μπριζόλες. Σε αυτή την περίπτωση θα προσέξεις μήπως σωθούν τα υγρά. Αν δεις ότι σώθηκαν προσθέτεις λίγο νερό!